Teknoloji

HTC ve Under Armour işbirliğiyle yeni bir akıllı saat geliyor

htc-akilli-saat-konsept-200115

HTC mart ayının başında düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi’nde akıllı saatini tanıtmaya hazırlanıyor.

Bloomberg’in verdiği habere göre, 2014 yılında askıya alınan akıllı saat planlarının ardından HTC, yeni yılla birlikte uzun zamandır üstünde çalıştığı akıllı saat planlarını hayata geçirmeye; Apple, Samsung, LG, Sony gibi şirketlere katılmayı hedefliyor.

HTC bu ayın başlarında sportif saatler üretmede uzmanlaşan Under Armour ile iş ortaklığını duyurmuştu. Under Armour da son olarak UA Record olarak adlandırılan bir fitness platformunun ve uygulamasının duyurusunu gerçekleştirmişti. Söz konusu uygulama herkese açık API sayesinde üçünü taraf geliştiricilere destek imkanı sunuyor. Yani Under Armour’un fitness platformu Withings, Fitbit, Garmin gibi şirketlerin de ürünleri tarafından kullanılabilecek.

UA Record uygulaması mevcut cihazlara açık olsa da, HTC kendi cihazıyla bu platformu desteklemeyi hedefliyor. Saat hakkında fazla bir şey bilinmiyor, Android Wear tabanlı olup olmayacağı da şu an için belli değil.

Yine de, HTC’nin beklenen akıllı saatinin ivmeölçer, GPS, vb. temel akıllı saat işlev ve özelliklerine sahip olmasını bekleyebiliriz.

HTC Under Armour akıllı saatinin HTC One M9 ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Bu arada HTC One M9’un güçlü donanım bileşenleriyle geleceği, Android Lollipop ve HTC Sense 7.0 ile yüklü olacağı söyleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER