Teknoloji

HTC tüm Android cihazları için 5 GB’lık Dropbox alanını ücretsiz sunacak

HTC’nin Sense 3.5 kullanıcı arayüzüyle çalışan Android cihazları için Dropbox tarafından sunulacak ücretsiz bulut depolama alanı sunacağına dair haberler geçtiğimiz ay internete sızmıştı. Tayvanlı şirketin dün yaptığı açıklamaysa bu kapsamın genişletildiğinin işaretlerini veriyor. Resmi Facebook sayfası üzerinden dün yapılan duyuruya göre HTC’nin tüm Android cihazlarında Dropbox uygulaması yüklü gelecek, ayrıca tüm kullanıcılara 5 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunulacak.

HTC bu bilgiyi açıkladı, ancak sürecin nasıl işleyeceğini tam olarak belirtmedi. Acaba bu plan sadece HTC’den yeni bir Android cihazı satın alanı mı kapsayacak, yoksa daha eski kullanıcılar da Dropbox‘a üye olup bu fırsattan yararlanabilecek mi? Aslına bakarsanız bir HTC cihazına sahip olup bu kapsamın dışında kalıyor olsanız bile Dropbox’a üye olup kullanmanızı tavsiye ederiz. Bu bulut paylaşımlı depolama servisi 2 GB’lık alanı ücretsiz veriyor, üstelik davet sistemiyle bu alan 8 GB’ye kadar yükseltilebiliyor.

Apple’ın bulut tabanlı iCloud girişimi malum. Anlaşılan HTC de bu alandaki boşluğu en hızlı şekilde kapatmak için Dropbox’ın gücü, deneyimi ve ününden yararlanmayı seçmiş. Doğrusunu söylemek gerekirse, bu işbirliği oldukça çekici görünüyor. Üstelik HTC Android telefonlarının sunduğu deneyimi de bir adım öteye taşıyacaktır. Ancak HTC’nin Dropbox’tan nasıl yararlanılacağını kullanıcılara iyi bir şekilde anlatması gerek.

İlgili – Android Community

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER