Manşetler

HTC tablet savaşlarına 1.5 GHz işlemcili, 7 inç’lik Android 2.4 tableti HTC Flyer ile katılıyor

HTC’nin tablet savaşlarında sessiz kalmayacağını ve 2011 yılında Tayvanlı üreticiden tablet cihazları göreceğimizi biliyorduk. Bir süredir internete sızıntıları yayılan 7 inç’lik HTC Flyer Android tablet nihayet resmiyet kazandı. 1.5 GHz’lik tek çekirdekli işlemci, 1 GB RAM, 32 GB’lık dahili flaş bellek, alüminyum yekpare tasarım, 1024 x 600 çözünürlük ve HTC Sense’in tablete göre özelleştirilmiş versiyonuyla gelen HTC Flyer’da basınca duyarlı kapasitif kalem de bulunacak.

HTC Scribe adı bir tableti değil, HTC’nin tablet için geliştirdiği ve “çığır açan kalem deneyimi” olarak nitelendirdiği bir teknolojiyi simgeliyormuş. HTC Flyer’ın arka yüzünde 5 megapiksel kamera, ön yüzünde ise 1.3 megapiksellik ikinci bir kamera bulunacak. 4000 mAh’lik bataryası dört saate kadar kesintisiz video oynatma imkânı sunarken, microSD kartlar aracılığıyla cihazın bellek kapasitesi arttırılabiliyor.

HTC Flyer 2011’in ikinci çeyreğinde Android Gingerbread 2.4 ile birlikte gelecek. HTC’nin söylediğine göre Android 2.4’ü kullanıcı tarafında 2.3’ten ayıracak bir özellik yok. Ayrıca 2.4’ün 3.0 gibi bir tablet deneyimi sunacağı hususunda da soru işaretleri mevcut. Ancak HTC, Flyer ile birlikte sunacağı yeni Sense versiyonunun aradaki açığı kapatacağını söylüyor. HTC Flyer’ın Android Honeycomb ile birlikte gelmemesinin sebebi olarak şirketin Sense’i Google’ın en son tablet sürümüne göre optimize etmek için yeterli zaman bulamaması gösteriliyor.

HTC Flyer’da OnLive adı verilen bulut tabanlı oyun servisi de sunulacak. Bir uygulama formunda sunulacak bu servis web ile bağlantılı bir şekilde çalışacak. HTC’nin Saffron Digital’i satın almasının sonucu ise kendisini HTC Watch adı verilen ve kullanıcıların film izlemesini ve indirmesini sağlayan bir uygulama olarak göstermiş.

İlgili – Engadget

http://www.engadget.com/2011/02/15/htc-launches-into-tablet-wars-with-1-5ghz-7-inch-flyer/

İLGİLİ HABERLER