Manşetler

HTC tablet planlarını doğruladı, 2011’in ilk çeyreğinden büyük gelir bekliyor

HTC’nin CEO’su Peter Chou şirketinin piyasaya çıkmayı bekleyen en az bir tableti olduğunu doğruladı. Şirketle ilgili bir finans toplantısında konuşan Chou HTC’nin iPad ve Android tabanlı Samsung Galaxy Tab gibi tabletler karşısında bu alanda geride kaldığına dair yorumları kabul etmeyerek tablet pazarının birçok oyuncunun bulunduğu yeni bir alan olduğunu ve bu pazara girmek için acele etmek istemediklerini söyledi.

Chou tabletle ilgili özel detay açıklamamasına rağmen, ilk dedikodular 2011’in ilk yarısında üç yeni tablet modelinin piyasaya çıkacağını işaret ediyor. HTC Flyer olarak adlandırılan bir modelin Android 2.3 Gingerbread ile çalışacağı ve mart ayında ABD’de satışa çıkacağı belirtilirken Android 3.0 Honeycomb’un çıkışıyla birlikte haziran ayı sonunda iki tabletin daha piyasaya çıkacağı belirtildi.

Tablet haberleri HTC’nin 2011 yılının ilk çeyreğine yönelik gelir ve cihaz satış beklentilerinin üstüne geldi. Şirket bu çeyrekte yüzde 29.5’luk kâr marjıyla birlikte 3.2 milyar dolar gelir elde etmeyi hedefliyor.

İlgili – BBC

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER