Teknoloji

HTC Sync TV’nin yüzde 20 hissesini satın aldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin içerik ve katma değerli servisler sunma amacı güden yatırımları ve satın almaları devam ediyor. Son olarak Sync TV adı verilen bir içerik akış servisinin yüzde 20 hissesini satın aldı, böylelikle içeriğe olan ilgisini artırma ve cihazlarını diğerlerinden farklılaştırma hususunda önemli bir adım atmış oldu.

Sync TV, aralarında ABD’den NBC Universal, Japonya’dan Dream Link Entertainment ve Karayipler’den Lime TV’nin de bulunduğu çeşitli içerik sağlayıcıları için VOD (İsteğe göre video) platformu sağlıyor. Akıllı TV’ler ve oyun konsollarının yanı sıra iOS, Windows Phone ve Android gibi mobil cihazlar için de uygulama geliştirme çalışmaları yapan şirketin yüzde 20’lik hissesinin satın alındığına dair açıklama ana şirket olan Intertrust’tan geldi. Bir DRM sağlayıcısı olan Intertrust, HTC ile altına imza attığı bir başka stratejik ortaklık anlaşmasıyla birlikte birtakım patentlerini Tayvanlı mobil cihaz üreticisine lisanslayacak.

HTC, bu son adımlar öncesinde de önemli yatırımlar ve satın almalar gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz yılın şubat ayında OnLive adlı bulut tabanlı oyun servisine 40 milyon dolar yatırım yapmıştı. Yine geçen yılın ikinci yarısında Beats Audio’ya yatırım yapılmış ve bu şirketin yönetimindeki çoğunluk ele geçirilmişti. Geçtiğimiz günlerde de Beats’in müzik akış servisi MOG’yi satın aldığı haberleri basına yansımıştı. Tüm bunlar HTC’nin içeriğe ne kadar odaklandığını gösteren önemli kanıtlar.

İlgili – Intertrust

İLGİLİ HABERLER