Teknoloji

HTC S3 Graphics’in satın alınma kararını gözden geçirecek

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin 300 milyon dolar karşılığında satın alacağını duyurduğu S3 Graphics‘in satın alma işleminden vazgeçmeyi düşündüğü belirtiliyor. Apple’a karşı açılan patent davasının kaybedilmesinin ardından HTC’nin planlanan satın alma işlemini yeniden değerlendireceği şirketin yayınladığı açıklamaya yansıdı. HTC’nin ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) nezdinde açtığı davada HTC lehine geçici karar verilmiş, ancak davanın nihai kararı Apple lehine olmuştu.

ITC’nin geçtiğimiz temmuz ayında verdiği ara kararda Apple’ın OS X platformunun HTC’nin S3 Graphics’i satın almanın bir parçası olarak sahip olacağı birkaç patenti ihlâl ettiği belirtilmişti. Ne var ki, birkaç ay sonra verilen kararda Apple’ın söz konusu patenti ihlâl etme gibi bir suçunun bulunmadığı ve soruşturmanın sonlandırması hükmüne varıldı. HTC’nin mali işler üst yöneticisi Winston Yung, o sıralar satın alma hamlesinin haklı olduğunu savunmuş, ortada birçok güçlü patentin bulunduğunu dile getirmişti. Bu arada şirketin genel hukuk danışmanı Grace Lei de ITC’nin kararının temyize götürüleceğini açıklamıştı.

Herşeye rağmen HTC gelir beklentisini yüzde 23 oranında aşağı çekti. Tayvanlı şirketin dördüncü çeyrek gelir beklentisi bir yıl öncesinin aynı dönemine göre eşdeğer seviyede. Satışların da çeyrek bazında yavaşlaması bekleniyor, ancak büyümenin 2012’nin ilk yarısına kadar etkilenmeyeceği tahmin ediliyor. HTC, piyasadaki rekabet ve küresel makroekonomik durumun kötü gidişin daha önce açıklanan 2011 dördüncü çeyrek dönemine ait finansal beklentilerin gerçekleşmesini mümkün kılınmaz hâle dönüştürdüğünü dile getirdi.

İlgili – Bloomberg

İLGİLİ HABERLER