Teknoloji

HTC ”Quietly Brilliant” sloganını kullanmayı bırakıyor

Uzun süredir ”sessizce muhteşem” anlamına gelen ”Quietly Brilliant” sloganını kullanan HTC, yeni ürünlerinin reklamlarında bu sloganı kullanmayacak. İmajını yenilemeyi planlayan şirket bunun için daha cesur bir pazarlama kampanyası başlatacak. Söz konusu kararı The Wall Street Journal’a konuşan şirketin pazarlamadan sorumlu yöneticisi Benjamin Ho açıkladı. Ho şirketin geçmişte yeterince ses getiremediğini kabul ederken, HTC’nin yeni gözde Android telefonu One ile Apple ve Samsung’a karşı savaşmaya hazırlandığını belirtti.

2009 yılından bu yana ”Quietly Brilliant” sloganıyla yola devam eden HTC, yeni pazarlama kampanyasında cesur, gerçek ve neşeli temalar kullanacak. Ho’ya göre, ”cesur” teması HTC’nin yeni ürünleriyle pazarda daha agresif olacağının göstergesi olacak. ”Gerçek” temasıysa HTC’nin yeniliğe odaklanmasını sembolize edecek. Son tema olan ”neşeli” ise HTC’nin tüketici talebi temelli özelliklerinin gelişimini vurgulayacak. Satış gelirleri ve pazar payı azalan şirkette CEO Peter Chou, 2012 yılında yetersiz pazarlama faaliyetlerinin kendisini hayal kırıklığına uğrattığını daha önce dile getirmişti. Bu hayal kırıklığını 2013’te yaşamak istemeyen Chou, pazarlama faaliyetlerine daha çok kaynak ayıracaklarını da duyurmuştu. Ho tarafından açıklanan bazı rakamlar CEO Peter Chou’nun sözünü tuttuğunu gösteriyor. Şirketin dijital pazarlama bütçesinin yüzde 250 oranında artırılmasına karar verilirken, geleneksel medya pazarlamasına ayrılan bütçe de iki katına çıkarılacak.

Ho HTC One’ın sevkiyatında yaşanan gecikmelerle ilgili çıkan haberlere de açıklık getirdi. Gecikmelerin kamera tedariğinde yaşanan sıkıntılar sonucu doğduğunu doğrulayan Ho, gecikmenin nedeni olarak şirketin Ultrapixel kamera tasarımının çok hızlı üretilemesini gösterdi.

İlgili >> The Wall Street Journal

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER