Teknoloji

HTC patent portföyünü genişletmek için yeni satın almalar yapabilir

HTC’nin yönetim kurulu üyesi Cher Wang’in Wall Street Journal’a yaptığı açıklamaya göre Tayvan merkezli şirket patent portföyünü genişletme konusunda bir hayli istekli. Şirket şu anda sürmekte olan patentle ilgili davalarda kendisini savunmaya yetecek kadar genişlikte bir portföye sahip olduğuna inanıyor, ne var ki daha fazla fikri mülke sahip olmanın yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Wang, “Silikon Vadisi’nde ve farklı yerlerde bir çok yenilik karşımıza çıkıyor ve bu mobil deneyimde bir taşkınlık olarak nitelendirilebilir. Birçok küçük şirketi satın almak isterdim.” diye konuştu. Buna rağmen, kendileri işin içine girdiği bazı zamanlarda fiyatın yükseldiğini ve bu nedenle şirketin bazı patent açık arttırmalarından çekilmek zorunda kaldığını da itiraf etti.

Akıllı telefon sektöründe patentle bağlantılı hukuki ihtilafların sayısı gitgide artıyor. Sektörün neredeyse tüm büyük oyuncuları birbiriyle bir şekilde davalık olmuş durumda. Tabii, bunların içinde çeşitli anlaşmalarla çözülenler de bulunuyor. HTC son olarak geçtiğimiz temmuz ayında patent odaklı bir satın alma gerçekleştirmiş ve S3 adlı bir şirket için 300 milyon dolar ödemişti. Bu arada Wang, HTC’nin Samsung, Apple ve Motorola ile daha iyi rekabet edebilmek amacıyla kendi işletim sistemini geliştirme konusunda da bekle-ve-gör yaklaşımı içinde olduğuna dikkat çekti. Yazılım konusunda güçlü bir ekibe sahip olduklarını, bu nedenle kendi işletim sistemlerine sahip olmalarının zor olmadığını düşündüğünü dile getirdi. Yine de, en önemli şeyin ortaklarla birlikte nasıl çalışıldığı olduğunun altını çizdi.

HTC’nin cihazlarında Google’ın Android ve Microsoft’un Windows Phone platformları kullanılıyor. Ayrıca Qualcomm’un BREW MP çözümü de donanım tasarımlarında kullanılıyor.

İlgili – WSJ

İLGİLİ HABERLER