Teknoloji

HTC One X10 ile orta segment için yeni bir seçenek sunmaya hazırlanıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc one x10HTC, 2017’ye hızlı girmiş ve U serisi yeni akıllı telefonlarını ocak ayında görücüye çıkarmıştı. Şirket, o dönemde 2017 kadrosunu genişleteceğini açıklamıştı. Ünlü duyumcu Evan Blass de HTC’nin One X9’un takipçisi olacak orta segment bir telefon üzerinde çalıştığını iddia etmişti. Blass telefonun yılın ilk çeyreğinde piyasaya çıkabileceğini belirtmiş ve bir de fotoğraf paylaşmıştı. HTC One X10 adını taşıması beklenen telefona ait yeni bir fotoğraf internete sızdı.

Sızan fotoğrafta One X10, ekran koruyucusuyla birlikte görülüyor. Söz konusu fotoğraftaki cihaz, daha önce Blass tarafından paylaşılan One X10 fotoğrafına fazlasıyla benzerlik gösteriyor. Çok fazla detayı anlamak mümkün olmasa da, telefon standart bir tasarıma sahip gibi görünüyor. Buna ek olarak, ekranın altındaki kapasitif tuşlar da ayrıca göze çarpıyor.

One X10’da 1920 x 1080 piksel çözünürlüklü 5.5 inç ekranın bulunması bekleniyor. Akıllı telefonda sekiz çekirdekli, 1.9 GHz MediaTek MT6755 yonga setinin bulunacağı söyleniyor. Mali-T860 grafik işlemcisi de yonga setinin içinde yer alıyor.

htc-one-x-10-200217HTC One X10 16 megapiksel arka kamerayla gelebilir

HTC’nin yeni akıllı telefonunda 16 megapiksel arka kameranın bulunacağı konuşuluyor. Bu kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü ön kameranın eşlik edeceği söyleniyor. Akıllı telefonun Barselona’da düzenlenecek 2017 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkması ihtimaller arasında bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER