Manşetler

HTC’nin gelecek nesil amiral gemisi “HTC One Two” 2014’ün ilk çeyreğinde çıkacak

HTC’nin yeni nesil amiral gemisi akıllı telefonunu şubat veya mart ayında çıkarması bekleniyor. HTC One’ın takipçisi olacak bu cihazın çıkış tarihi bilgisi İngiliz patent hakimi Richard Arnold tarafından açık edildi.

htc-one-inceleme-00008

Nokia’nın HTC’ye açtığı patent davasının duruşmasında söz konusu detay ortaya çıktı. Nokia, HTC’nin “HTC One Two” olarak tanımlanan cihazı 2014’ün ilk yarısında çıkaracağına dair kanıtı mahkemeyle paylaştı. HTC’nin avukatı Nokia’nın iddiasına itiraz etmedi, bu da hakimi Nokia’nın ifadesini geçerli kabul etmek zorunda bıraktı.

“HTC One Two” ile ilgili teknik özellikler veya fotoğraflar duruşma sırasında ortaya çıkmadı. Eğer ortalıkta dolaşan dedikodu ve spekülasyonlar doğruysa, şu anda HTC M8 olarak anılan cihaz 2014 yılının başında piyasaya “HTC One Two” olarak çıkabilir.

HTC M8’in dört çekirdekli 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci, Adreno 330 grafik işlemci birimi, Android 4.4 KitKat ve Sense 6.0 gibi başlıca özellikler barındırması bekleniyor. 5 inç, 1080p ekran, 2.1 megapikse ön kamera, 4 megapiksel UltraPixel arka kamera da bu telefona ait olduğu belirtilen diğer teknik özellikler arasında bulunuyor.

Bu arada Hakim Arnold, HTC’nin HTC One mini akıllı telefonunun İngiltere satışını 6 Aralıktan itibaren durdurmasına karar verdi. Tayvanlı şirketin Nokia’nın elinde bulunan ve telefonda bulunan bazı mikroçipleri kapsayan patentleri ihlâl ettiğine hüküm getirildi.

Öte yandan hakim HTC One içindeki teknolojilerin de Nokia’nın patentini ihlâl ettiğine kanaat getirdi, ancak HTC One’ın satışına tedbir konulmasına yönelik kararı erteledi, Tayvanlı üreticiye temyize gitmesi için süre verdi.

İlgili >> Pocket-lint, BBC

İLGİLİ HABERLER