Manşetler

HTC One S Ön İnceleme – Galeri

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-s-on-inceleme-00001

HTC’nin 2012 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkardığı yeni One serisi Android cihazlardan ilkini, HTC One X‘i bir ön incelemeden geçirmiştik. Sırada One S var. HTC One X’in bir kademe altına konumlandırılan bu akıllı telefonun teknik özellikleri 2011’in süper telefonlarından aşağı kalır değil, aslında fazlası da var. HTC One X’in polikarbon yekpare kasasının aksine HTC One S alüminyum yekpare kasayla geliyor. Cihazın arka bölümünde HTC’nin geleneksel tasarımına biraz daha bağlı kalınmış.

HTC One S, 7.8 mm’lik kalınlığıyla en ince akıllı telefonlar arasındaki yerini alıyor. İnceliğin telefonda oldukça hoş durduğunu söylemeliyiz. One X’te kullanılan delme yöntemi One S’te de kullanılmış. Ahize ızgarasının delikleri alüminyum kasa delinerek açılmış, aynı durum cihazın önünde yer alan kameranın yuvası için de geçerli. 4.3 inç’lik, 540 x 960 çözünürlüklü ekran One X’teki piksel yoğunluğuna sahip değil, ancak Super AMOLED ekran barındırıyor olması derin siyah renklerin ve yüksek kontrastlı bir ekranın elde edilmesini sağlıyor. Fuarın aydınlık ortamında bile ekranı rahatlıkla kullanmak mümkündü.

htc-one-s-on-inceleme-00004

HTC One S, 1.5 GHz’lik çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon MSM8260A yongasetini barındırıyor. Buna Adreno 225 GPU eşlik ediyor. Bu ikili sayesinde HTC One S daha iyi bir grafik ve video performansı sunacaktır. 1 GB RAM barındıran cihazda 16 GB’lık dahili bellek bulunuyor. Bu kadar alanın yeterli olduğunu düşünen HTC cihaza bir microSD kart yuvası eklemeyi gerekli görmemiş. Bunun yerine iki yıllık 25 GB Dropbox bulut depolama alanını hediye edecek. microSD kart yuvasının yer almadığı cihazda microSIM kart yuvasının bulunması bir başka ilginç ayrıntı. Ayrıca cihazın bataryası da sökülemiyor, ne de olsa incelik için bazı şeylerden fedakarlık etmek gerekiyor. Mobil bağlantı tarafnda 802.11b/g/n Wi-Fi, Bluetooth 4.0 ve GPS yer alırken HSDPA ve HSUPA de hızlı mobil geniş bant bağlantı desteği sunuyor.

Yukarıda belirttiğimiz gibi ince bir kasaya sahip olan HTC One S’in 4.3 inç ekranının altında navigasyon tuşları yer alıyor. Aslında HTC One S Ice Cream Sandwich ile çalışıyor, ancak Sense 4.0’da navigasyon çubuğuna yer vermek istemeyen HTC eski yöntemi tercih etmiş. Navigasyon tuşları soldan sağa geri, ana ekran ve çoklu görev olarak sıralanıyor. Ekranın üstünde 1.3 megapiksel kamera yer alırken sol kenarda microUSB portu, sağ kenarda ise ses tuşları bulunuyor. Üstte 3.5 mm’lik kulaklık jakı ve güç butonu yer alıyor. Arka tarafta 8 megapiksel kamera, LED flaş yer alıyor. Yine arka panelde alta doğru hoparlör iliştirilmiş. Bunun üzerinde Beats Audio logosu bulunuyor. HTC Sense 4.0 ile birlikte Beats Audio desteği genişletildi ve tüm uygulamalarda desteklenir hâle geldi. Buna karşılık HTC’nin Beats markasını daha geri plana atması biraz garip görünüyor.

htc-one-s-on-inceleme-00005

HTC One S’te de HTC One X’te olduğu gibi 8 megapiksel, otomatik odaklı ve LED flaşlı kamera yer alıyor. Bu kamera aynı anda hem fotoğraf hem de video çekimi yapabiliyor. Stereo sesli 1080p/30fps HD video kaydı yapabilen kamera ayrıca video dengeleme sistemi sayesinde daha stabil videoların çekilmesine olanak sağlıyor. Öndeki 1.3 megapiksel kameranın 720p HD video kaydı yapabiliyor olması onun da görüntülü görüşmelerin ötesinde kullanılmasına olanak sağlayacaktır.

HTC One S, One X’e göre biraz daha düşük fiyatlı bir model olacak. Ancak kağıt üstündeki özellikleri ve ilk izlenimlerimiz bu cihazın One X kadar olmasa da, 2011 model süper telefonlara göre daha iyi bir performansa sahip olacağını gösteriyor.

HTC One S’e ait birkaç fotoğraf ve ön inceleme videosunu aşağıda bulabilirsiniz.

Galeri: HTC One S Ön İnceleme
[nggallery id=855]

İLGİLİ HABERLER