Manşetler

HTC One’ı parçalarına ayırmak hiç kolay değil

HTC’nin 2013 model gözde Android telefonu HTC One da iFixit tayfasının alet çantasının gazabından kurtulamadı. HTC One’ın yekpare metal kasasını parçalamaya girişen iFixit ekibi bu cihazın söküldükten sonra tekrar birleştirilmesinin çok zor olduğu kanısına vardı. Bu durum sahip olduğu elektronik ürünlerin içini açıp en küçük noktasına kadar bakmayı sevenler için iyi bir işaret olmayabilir. Ancak bununla birlikte, HTC One’ın sağlam bir cihaz arayanlar için beklentileri karşılar nitelikte olduğunu da gösteriyor.

htc-one-ifixit-sokme-290313

HTC, One’ın tasarımının, yapım sürecinin ve malzeme kalitesinin üstünde bir hayli duruyor. Aslında cihazın HTC One olarak adlandırılmasının nedeni de bu. iFixit’e göre, HTC One şimdiye kadar parçalarken en çok zorlandıkları cihaz özelliğini taşıyor. HTC One’da çıkarılabilir bir batarya veya microSD kart takılabilecek bir yuva bulunmuyor. Tezgahta işlenmiş tek bir kalıp alüminyumdan yapılan kasa öndeki sağlam cam ile oldukça düzgün şekilde işlenmiş bir çerçeve sayesinde buluşuyor.

HTC One’ın içinde Elpida BA164B1PF 2 GB DDR2 RAM, Samsung KLMBG4GE2A 32 GB NAND flaş bellek, Synaptics S32028 yonga ve DATE: 2012.11.30 şeklinde etiketlenmiş bir ekran kablosu yer alıyor. Özellikle etiketlenmiş kablonun taşıdığı tarih bu cihazın parçalarının önceden hazırlandığını gösteriyor. Cihazın arkasındaki kasanın üzerinde de 2013/02/15 şeklinde bir tarih işareti var, bu da bazı parçaların şubat ayında birleştirildiğini gösteriyor. En azından iFixit’in söktüğü örnek için durum bu şekilde.

HTC One gelecek ayın sonlarından itibaren Türkiye’de de piyasayada olacak. Çok yakında detaylı incelemesini yayınlayacağımız bu cihazla ilgili ilk izlenimlerimizi HTC One ön inceleme yazımızda bulabilirsiniz.

İlgili >> iFixit

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER