Manşetler

HTC One mini için resmi tanıtım yapıldı: 4.3 inç 720p ekran, Snapdragon 400

Gözde telefonlarının daha ufak versiyonlarını piyasaya süren şirketler arasına HTC de katıldı. Tayvanlı şirket gözde telefonu One’ın 4.3 inç ekran barındıran versiyonu One mini’yi resmen görücüye çıkardı. Fiziki tasarım ve yazılım kısmında değişiklik yapmayan HTC, bileşenlerde değişikliğe gitti ve One mini’nin fiyatını amacına uygun olarak orijinal One’ın iki kademe altına çekti.

htc-one-mini-180713

One ile One mini arasındaki bileşen farklılığının ilk göze çarptığı alan işlemci oluyor. One mini’de çift çekirdekli 1.4 GHz Snapdragon 400 işlemci kullanan HTC, bu işlemciyi 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafızayla destekliyor. 16 GB’lık bu dahili hafızayı genişletmenin mümkün olmadığını belirtmek gerekiyor. One’da bulunan NFC ve kameradaki optik görüntü sabitleme One mini’de bir kenara bırakılmış. One’da yer alan IR blaster da küçük versiyona yerleştirilmemiş. Ancak ortadaki bu eksikliklerin günlük kullanıcı deneyiminde çok büyük fark yaratmadığının altı çizilirken, HTC’nin yapmış olduğu işlem ”köşeleri kesmek” olarak tanımlanıyor. One mini’nin kullanıcı deneyimi bakımından One ile aynı hissiyatı sağladığı özellikle vurgulanıyor.

HTC One’da kullanılan 1080p ekran yerine One mini’de 720p Super LCD ekran kullanılmış. Akıllı telefonda 341 ppi piksel yoğunluğuna sahip olan bu ekrana ek olarak One ile hayatımıza giren BoomSound teknolojisi ve 1800 mAh pil yer alıyor. Gümüş ve siyah renk seçeneklerine sahip One mini’nin ağustos ayında satışa sunulacağı belirtilirken, Avrupa’da Birleşik Krallık ve Almanya’da cihazın piyasaya çıkışına öncelik verileceği açıklandı.

İlgili >> The Verge

İLGİLİ HABERLER