Teknoloji

HTC One mini 2 duyuruldu: 4.5 inç ekran, dört çekirdekli Snapdragon 400 işlemci

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC’nin yeni gözde Android telefonu One (M8)’i tanıtmasının ardından gözler bu telefonun mini versiyonuna çevrilmişti. 2013 yılındaki gözde modeli One’ın yanına One mini ve One max’i ekleyen şirket, 2014’te de benzer bir yolu izleyeceğini HTC One mini 2’nin duyurulmasıyla gösterdi. Tasarım bakımından HTC One (M8) ile oldukça benzer olan One mini 2, kullanıcılarına daha mütevazı bir donanım paketi sunuyor.

htc-one-mini-2-150514

HTC One mini 2’nin dört çekirdekli, 1.2 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemcisine 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. Dahili hafıza alanına ek olarak, microSD kart girişi sayesinde ekstra bir depolama alanı elde edilebiliyor. Boşluksuz yekpare tasarımıyla M8’in aynısı bir arka görünüm sunan One mini 2’de ekranın etrafında plastik bir çerçeve bulunuyor. HTC geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü One mini’de de köşeleri kaplamak için plastik kullanmıştı. One mini 2’nin tasarımında M8’deki gibi metal kullanımı oldukça yoğun olsa da, ekran çevresinde bu dokunuşu görmek mümkün olmuyor.

HTC One mini 2’nin 1280 x 720 piksel çözünürlüğündeki 4.5 inç ekranı 326 ppi piksel yoğunluğuna sahip. Kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Sense 6.0 arayüzüyle çıkan One mini 2, One (M8)’de bulunan pek çok yazılım özelliğini bünyesinde barındırıyor.

Donanım konusundaysa iki cihaz arasında çeşitli farklar mevcut. Arka kamerada UltraPixel sensör yerini 13 megapiksel BSI sensöre bırakmış. Daha geniş fotoğraf özellikleri sunan ikinci arka kamera da One mini 2’ye yerleştirilmemiş. 5 megapiksel ön kamera ise One (M8)’den değişime uğramadan gelen parçalar arasında yer alıyor. 2100 mAh kapasiteli bir pile sahip olan One mini 2’de Dot Cover desteği bulunmuyor.

One (M8) ile aynı renk seçeneklerine sahip olan One mini 2, haziran ayı itibarıyla Avrupa, Orta Doğu ve Asya’da satışa sunulacak.

İlgili >> Pocket-lint, HTC

İLGİLİ HABERLER