DosyaManşetler

Yurt dışındaki HTC One M9 incelemelerinden kısa notlar

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-m9-on-inceleme-1

HTC yeni amiral gemisi One M9’u bu ayın başında Mobil Dünya Kongresi’nin hemen öncesinde gerçekleştirdiği bir etkinlikle tanıttı. Cihazın geçen yılın modeli One M8 ile olan benzerliği biraz hayal kırıklığı yaratmış, ayrıca Snapdragon 810 işlemcisinin aşırı ısınmasıyla ilgili sorunlar da dillendirilmeye başlamıştı.

Dün itibarıyla yurt dışındaki teknoloji sitelerinde ve bloglarında HTC One M9’un detaylı incelemelerini görmeye başladık. Bu sayede ay sonunda Türkiye’de de satışa çıkmasını beklediğimiz HTC One M9 ile ilgili daha fazla fikir sahibi olmak mümkün oluyor.[quote_box_right]İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:
HTC One M9 Ön İnceleme[/quote_box_right]

CNET sitesinin HTC One M9 incelemesinde, HTC’nin inovasyon yerine ince ayarlara önem verdiğine dikkat çekiliyor. M9’un gerçekten de iyi tasarlanmış ve bakıldığında iyi hisler uyandıran bir cihaz olduğu belirtiliyor. Ancak Samsung’un metal ve camdan yapılmış Galaxy S6 amiral gemisi telefonuyla çekiciliği ele geçirdiğine de dikkat çekiliyor.

SlashGear sitesinin incelemesinde ise M9’un selefiyle olan benzerliklerine vurgu yapılıyor. M9 ile M8 arasındaki farklılıkların müşterileri terfi etmeye ikna edip etmeyeceği, ayrıca HTC’yi 2015 yılı boyunca üst segmentte tutunabilir kılıp kılmayacağı sorgulanıyor.

HTC’nin One M9’da öne çıkardığı en önemli unsurlardan bir tanesi kamera olmuştu. Geçen yıl UltraPixel teknolojisini öne çıkaran ve bu teknolojinin kameraların geleceği olacağını kaydeden HTC, bu yılın akıllı telefonunda piksel sayısını epey yükseltmiş ve 20 megapiksel çözünürlüklü kameraya yer vermişti. Engadget’ın HTC One M9 incelemesinde kamerayla ilgili önemli detaylar yer alıyor.

Parlak ve yeterli ışık koşulları altında HTC One M9’un detaylı ve renk üretimi bakımından iyi seviyede fotoğraflar sunduğu belirtiliyor, ancak One M8’in çektiklerine göre biraz daha solgun olduğuna da dikkat çekiliyor. Bununla birlikte HTC One M9 ve M8’in kameralarının farklı ortamlarda birbirlerinden daha iyi sonuçlar verdiğinin de altı çiziliyor. Öndeki UltraPixel selfie kamerasının da beklenen performansı gösterdiği, lensin birçok kişiyi alacak kadar geniş olduğu söyleniyor. Bununla birlikte bar ve kulüp gibi karanlık ortamlarda çekilecek selfie fotoğraflar için de iyi performans göstereceği ekleniyor.

HTC One M9 ile birlikte Sense 7 kullanıcı arayüzü de kullanıcılara sunuluyor. The Verge sitesinin One M9 incelemesinde cihazın hızlı olduğu ve yüksek hızda tepki verdiği, yavaşlamaların hemen hemen hiç olmadığı belirtiliyor. Bu hızlı deneyimin en önemli parçalarından bir tanesinin Android 5.0 Lollipop üstünde yüklü gelen Sense 7 kullanıcı arayüzü olduğu, bunun diğer özelleştirilmiş Android arayüzlerinin aksine hızlı şekilde işlediğine dikkat çekiliyor. Görsel açıdan M8’de bulunan yazılıma çok benzediği ve hemen hemen aynı özellikleri barındırdığı da vurgulanıyor. Ancak yazılımın görünüm ve seslerini hızlıca özelleştirmeye olanak sağlayan yeni tema motorunun ve ana ekranda gösterilen, konuma göre hangi uygulamalara ihtiyaç duyulacağını tahmin edip onların kısayollarını listeleyen görsel bileşenin fark yarattığının altı çiziliyor.

HTC One M9 ile ilgili en önemli endişelerden bir tanesi Snapdragon 810’un aşırı ısınmaya yol açtığıydı. Android Central sitesinin incelemesinde HTC One M9’da bunun çok ciddi bir problem olmadığı belirtiliyor. One M9’un diğer bütün telefonlar kadar ısındığını, ancak metalin plastikten daha iyi ısı ilettiğini, bunun da daha sıcak hissettirebileceği dile getiriliyor.

PhoneScoop sitesi HTC One M9 incelemesinde, ekranın mükemmel olduğunu, ancak dış ortamda görüntüleme performansının daha da iyileştirilebileceğini söylüyor. HTC Quad HD çözünürlük trenine binmese de, Tayvanlı şirketin amiral gemisi telefonu bu hâliyle de mükemmel bir görsel deneyim sunuyor.

TechnoBuffalo’nun HTC One M9 incelemesinde diğerlerindekine paralel yorumlar yapılıyor, cihazın HTC’nin şimdiye kadar yaptığı en iyi cihaz olduğu, ancak pazardaki en iyi cihaz olmadığı dile getiriliyor. Samsung’un bu yıl bütün alanlarda daha üst seviyeye çıktığı, ancak HTC’nin de rekabette elindeki en güçlü silaha sahip olduğu belirtiliyor.

TheNextWeb sitesi ise M9’un öne çıkarılan özellikler bakımından eksikliklere sahip olduğu; ses, kamera ve kullanışlılık gibi kriterlere odaklandığı, ancak rakiplerinin önem verdiği, suya dayanıklılık veya parmak izi sensörü gibi nitelikleri barındırmadığı belirtiliyor. Aslında bu özellikleri çok da akıl çelici olarak niteleyemeyiz, ancak bunların yavaş yavaş insanların akıllı telefon satın alma kararlarını etkilediği de bir gerçek. Öte yandan M9’un da M8 gibi piyasadaki en iyi Android telefonlarından biri olma unvanını kolaylıkla ele geçirebileceğinin altı çiziliyor.

Son olarak PocketNow sitesinde yer alan HTC One M9 incelemesinde One M9 ile M8 arasında yapılan güncellemelerin yetersizliğinden bahsediliyor. HTC’nin 2015 model amiral gemisinin iPhone’larda gördüğümüz “S” güncellemeleriyle benzer tabiatta güncellemeler içerdiği; geçen yılın cihazına benzer ve ince ayarlamalara sahip bir cihaz olduğu, devrimsel nitelikler taşımadığı işaret ediliyor.

İlk detaylı incelemelerin gösterdiğine göre, HTC One M9 sağlam ve güçlü bir akıllı telefon. Ancak One M8’in geçen yıl yarattığı etkiyi yaratmakta HTC için yeterli olmayacaktır.

HTC One M9 ilerleyen günlerde Türkiye’de de satışa sunulacak. Fırsatını bulduğumuzda HTC One M9’u detaylı şekilde incelemeyi ve kendi görüşlerimizi de aktarmayı umuyoruz.

İLGİLİ HABERLER