Teknoloji

Duo Kamera ve parmak izi tarayıcılı HTC One (M9) Plus’a ait fotoğraflar internete sızdı

htc-one-m9-plus-sizinti-1

Görünen o ki; Hima kod adlı HTC One (M9), HTC’nin MWC 2015 kapsamında gerçekleştireceği “Ütopya’ya Yolculuk” isimli etkinliğin tek yıldızı olmayacak. İnternete sızan yeni fotoğraflar, Hima Ultra kod adıyla anılan HTC One (M9) Plus’ın varlığına işaret ediyor. Hem kod adı hem de gerçek adı nedeniyle One (M9) Plus’ın amiral gemisi modelin daha büyük bir versiyonu olduğu düşünülse de, Plus etiketinin daha fazla özelliği temsil etmesi de muhtemel gözüküyor.

HTC One (M9) ve Plus arasındaki ilk fark olarak ise Duo Kamera göze çarpıyor. Tıpkı One serisinin eski üyeleri gibi Duo Kamera barındırdığı görülen HTC One (M9) Plus, iki arka kamerayla birlikte gelecek. Orijinal One (M9)’da ise 20.7 megapiksellik tek bir kamera bulunacak. HTC’nin One (M9) Plus için Duo Kamera’yı tercih etmesi, şirketin bu teknolojiden kopuşunun pek de kolay olmayacağını gösteriyor.

htc-one-m9-plus-sizinti-2

HTC One (M9)’da olmayıp da One (M9) Plus’a eklenen bir diğer özellik olarak ise parmak izi tarayıcısı dikkat çekiyor. HTC için biyometrik güvenlik yabancı bir konsept olmasa da, şirket amiral gemisi telefonlarında bu teknolojiyi kullanmaktan kaçınmıştı. One (M9)’da da bu mesafeyi koruduğu görülen HTC, parmak izi tarayıcısını One (M9) Plus’a yerleştirmeyi tercih etmişe benziyor. Parmak izi tarayıcısının, HTC One Max’te olduğu gibi, cihazın arka paneline yerleştirilmemesiyse bu dedikodunun güvenilirliğinin sorgulanmasına neden oluyor.

Sızan fotoğraflarla cihazın boyutlarına ilişkin bir çıkarımda bulunmak pek kolay olmasa da, One (M9) Plus’ın orijinal (M9)’dan biraz daha büyük bir cihaz olduğunu ve iki cihazın tasarımının neredeyse aynı olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER