Manşetler

HTC One M9+ geliyor: Lansman tarihi belirlendi, fotoğrafları sızdı

htc-one-m9-plus-1

HTC’nin bu ayın ilk gününde Barselona’da tanıttığı One M9’un ardından One M9+ adını taşıyan bir akıllı telefon daha tanıtacağı bir süredir konuşuluyordu. İnternete sızan fotoğraflar ve lansman tarihi duyurusu ise HTC One M9+’a dair konuşulanların doğruluğunu ortaya koyuyor.

htc-one-m9-plus-2

HTC’nin Çin ofisi tarafından tanıtım etkinliği için hazırlanan davetiyede One M9+’ın farklı arka kamerası dikkat çekiyor. Duo Camera düzeneğindeki ikinci sensörün olduğu bölüm fotoğrafta kırpılmış olsa bile fark edilebiliyor. Davetiyede One M9+’ın gümüş ve altın rengi dokunuşlarının olduğu metal kasaya dair pek çok detay da göze çarpıyor. HTC One M9+’ın 8 Nisan tarihinde Çin’in başkenti Pekin’de tanıtılacağı da davetiyenin alt kısmında yazıyor.

htc-one-m9-plus-3

Nowhereelse tarafından yayınlanan fotoğraflar ise HTC One M9+’ın davetiyede olduğundan çok daha detaylı biçimde görülmesini sağlıyor. Duo Camera düzeneği ve cihazın alt kısmına işlenen China Mobile logosu arka panelde göze çarpan ilk unsurlar olurken, telefonun önünde de parmak izi tarayıcısı ve iki tarafına yerleştirilen BoomSound hoparlörler dikkat çekiyor.

htc-one-m9-plus-4

AnTuTu benchmark test sonuçlarıysa HTC One M9+’ın özelliklerini ortaya koyuyor. Kutusundan Android 5.0 işletim sistemiyle çıkan cihazda 2560 x 1440 piksel çözünürlüğünde Quad HD ekran bulunuyor. Arka kamera ise 20.1 megapiksel olarak listelenmiş.

htc-one-m9-plus-5

HTC One M9+’ın 64-bit, sekiz çekirdekli MediaTek MT6795T işlemcisine 3 GB RAM, 32 GB dahili hafıza ve PowerVR Rogue G6200 grafik işlemcisi eşlik edecek.

HTC One M9+’ın Çin dışında da piyasaya sürülmesi beklense de, en azından başlangıç için cihazın odak noktası Çin olacağa benziyor.

İLGİLİ HABERLER