Teknoloji

HTC One M10 için ilk işaret geldi

htc one m10

Barselona’da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi’nin kapıları bugün kapanıyor. Etkinlikte duyurulması beklenen akıllı telefonların tamamı duyuruldu. HTC’nin yeni amiral gemisi One M10, MWC 2016’da beklenen telefonlardan biri olmasa da, Tayvanlı üretici yeni cihazına dair ilk ipucunu etkinlik sona ermeden verdi.

Şirket tarafından basın kuruluşlarına gönderilen e-postada bulunan görselin üstünde yer alan “Power of 10” (10’un Gücü) mesajı, HTC One M10 duyurusunun çok uzakta olmadığı fikrini akıllara getirdi. Görselin alt kısmında #powerof10 etiketi yer alırken, HTC gönderdiği e-postada “Daha fazlası için izlemede kalın” notunu düşmeyi de ihmal etmedi

One M10 ile ilgili bilinenlerin sayısı şu an için oldukça az. Paylaştığı sızıntılardaki yüksek isabet oranıyla tanınan Evan Blass, bir süre önce One M10’a ait olduğunu iddia ettiği bir fotoğraf yayınlamıştı. Blass’in paylaştığı fotoğraftaki cihaz ve HTC’nin gönderdiği e-postada görülen telefon siluetinin pek benzer olmamaları dikkat çekiyor.

HTC’nin yeni amiral gemisinin 9 Mayısta ABD’de piyasaya sürüleceği söyleniyor. Dolayısıyla önümüzdeki iki aylık süre içinde akıllı telefonun tanıtılması için özel bir lansmanın düzenlenmesi muhtemel gözüküyor. MWC 2016’ya amiral gemisi telefon getirmeyen HTC, sadece Desire serisine eklediği üç yeni modeli görücüye çıkarmakla yetinmişti. Şirket, sanal gerçeklik başlığı HTC Vive VR’ın son kullanıcı versiyonunun çıkış fiyatını ve tarihini de MWC 2016’da duyurarak amiral gemisi eksikliğinden doğan açığı biraz olsun kapatmayı başarmıştı.

İLGİLİ HABERLER