Manşetler

HTC One Google Edition satışa sınırlı sayıda sunulabilir

HTC’nin gözde telefonu One’ın Android’in saf halini barındıran bir versiyonu üzerinde çalıştığına dair dedikodular Google I/O’dan bu yana ortalıkta dolaşıyor. Bu dedikoduları tetikleyen en büyük unsur ise, hiç kuşkusuz, Samsung Galaxy S4 Google Edition’ın söz konusu etkinlikte duyurulması oldu.

htc-one-inceleme-00020

Konuya ilişkin henüz ne HTC’den ne de Google’dan resmi bir doğrulama gelmese de haberleri duyuran kaynaklar kendilerinden oldukça emin durumda. Bu kaynaklara katılan son isimse internet sitesi Pocket-lint oldu. Site HTC One Google Edition’ın hazırlandığını, ancak akıllı telefonun satışa sınırlı bir sayıda sunulacağını belirtti. Haberde bu sınırlı sayının ne olabileceğine dair bir ipucu da verildi. Pocket-lint’in kaynağı satışa sunulacak HTC One Google Edition sayısını ”şu ana kadar satılan HTC One sayısının yüzde 1’i civarında” olarak açıkladı. HTC One’ın yaklaşık 1 aylık sürede 5 milyon satış rakamına ulaştığı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı. Bu da küresel anlamda 50 bin civarında HTC One Google Edition’ın satışa sunulacağı anlamına geliyor. Günümüz akıllı telefon pazarında 50 bin rakamının oldukça küçük olduğu tartışılmaz bir gerçek.

HTC’den konuya ilişkin resmi bir açıklama gelmese de karar aşamasının şirket adına oldukça zorlu olduğu bir gerçek. Eğer HTC One Google Edition önemli bir başarı elde ederse şirket Sense arayüzüne yaptığı yatırımı sorgular hale gelecek. Ancak Android’in saf halini barındıran bir HTC One versiyonu hazırlamanın getireceği mali faydaların zor günlerden geçen şirketi cezbetmemesi çok zor. Mevcut veriler HTC’nin kısıtlı sayıda üretim gerçekleştirerek bir orta yol bulmaya çalıştığını gösteriyor. Bu orta yolun şirkete nasıl bir katkı sağlayacağı önümüzdeki dönemde ortaya çıkacak.

İlgili >> Pocket-lint

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER