Teknoloji

HTC One A9 benchmark testi 10 çekirdekli işlemci ve 4 GB RAM’i işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-a9-benchmark-test-120915

HTC One A9’a ait olduğu iddia edilen benchmark testi sonucunu gösteren bir ekran görüntüsü, Çinli web sitesi Juggly tarafından yayınlandı. Paylaşılan ekran görüntüsü, akıllı telefonun çokça konuşulan on çekirdekli Helio X20 işlemcinin varlığını doğruluyor.

Acer, IFA 2015’te 10 çekirdekli işlemciye sahip oyuna yönelik akıllı telefonu Predator 6’yı tanıttığından kalabalıktan hayret belirten sesler yükselmişti. Benchmark testinin gerçek olması durumunda HTC’nin elinde ”kalabalıkları coşturacak” bir cihaz olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Benchmark testi, HTC One A9’da 10 çekirdekli işlemciye 4 GB RAM’in de eşlik ettiğini gösteriyor. Helio X20 yongaseti, sekiz adet ARM Cortex A53 çekirdeği ve iki adet ARM Cortex A72 çekirdeği barındırıyor. A53 çekirdeklerin dördü 1.53, dört tanesi ise 2.0 GHz hızında çalışıyor. A72 çekirdekleri ise 2.5 GHz hızıyla işliyor.

Ancak paylaşılan ekran görüntüsünde işletim sistemi olarak Android 5.1.1’in gözükmesi ve başka bir donanım özelliğinin paylaşılmaması, benchmark testinin sonuçlarına biraz temkinli yaklaşılmasına neden oluyor. Aero kod adıyla anılan HTC One A9’un 29 Eylülde gerçekleştirilecek bir tanıtımla gün yüzüne çıkacağı da söyleniyor. Dolayısıyla söylentilerin gerçekliğini görmek için biraz daha beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER