Manşetler

HTC One A9 için verdiği “15 günde güncelleme” sözünü tutamadı

htc one a9HTC One A9, geçtiğimiz yılın ekim ayında tanıtılmıştı. Şirket, yeni telefonunu tanıtırken kullanıcılarına yeni Android sürümlerini 15 gün içinde ulaştırmayı taahhüt etmişti. Ancak Android 7.0 güncellemesi için HTC’nin bu sözü yerine getirmesi mümkün gözükmüyor. Tayvanlı şirket, resmi Twitter hesabı aracılığıyla yaptığı duyuruda Android 7.0 Nougat’nın bazı telefonlarına geliş takvimini açıkladı.

HTC One A9’un 6 Eylülde Android Nougat güncellemesini alması gerekiyor

En yeni Android sürümü, yılın dördüncü çeyreği itibarıyla HTC’nin akıllı telefonlarında yerini alacak. İlk olarak HTC 10, daha sonra ise sırasıyla kilitsiz One M9 ve One A9 versiyonları, Nougat ile buluşacak. Google, en yeni Android sürümünü 22 Ağustosta yayınlamıştı. Bu doğrultuda One A9’un 6 Eylül itibarıyla Android 7.0 güncellemesini alması gerekiyor. Ancak işlerin bu doğrultuda seyretmeyeceği açıkça görülüyor.

HTC’den konuya ilişkin olarak yapılan bir diğer açıklamada ise şu anda Android Nougat’nın gördüğü ilgiye dikkat çekildi ve popüler telefonların mühendislik kaynaklarının bu doğrultuda yeniden konumlandırıldığı belirtildi. Tayvanlı üreticinin zamanında verdiği oldukça iddialı bir sözü tutamamasından nasıl etkileneceği önümüzdeki dönemde anlaşılacak.

Nexus ve Android One telefonları, Google’ın en yeni mobil işletim sistemi sürümüyle tanışmaya başlamış durumda. Kutusundan Android 7.0 Nougat yüklü biçimde çıkacak ilk cihaz ise LG’nin yeni amiral gemisi telefonu LG V20 olacak. Telefon 6 Eylülde ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlenecek bir etkinlikle resmen tanıtılacak olsa da, Güney Koreli şirket bazı özellikleri şimdiden resmi kanalları üzerinden duyuruyor.

İLGİLİ HABERLER