Manşetler

HTC Nokia’nın ihtiyati tedbir kararının One’ın mevcut stoğunu etkilemeyeceğini söyledi

HTC, Nokia’nın bu hafta içinde One’da kullanılan çift zarlı mikrofon nedeniyle Hollanda’da aldırdığı ihtiyati tedbir kararıyla ilgili bir basın açıklaması yayınladı ve konuya kendi açısından açıklık getirdi. İhtiyati tedbir kararına göre HTC’nin amiral gemisi niteliğindeki cihazında kullandığı yüksek güçlendiricili mikrofon Finlandiyalı şirket için özel olarak üretilmişti ve şu anda Lumia 720’de kullanılıyordu.

nokia-htc-ihtiyati-tedbir-230413

Söz konusu karar akıllara doğal olarak HTC One’ın satışının etkilenip etkilenmeyeceğini getirdi. HTC’den gelen resmi açıklamaya göre One, Hollanda’daki davanın doğrudan hedefi değil. Gerçekte söz konusu dava Nokia ile mikrofonun üreticisi STMicroelectronics arasındaki hukuki anlaşmazlıkla doğrudan ilgili. Ayrıca HTC, Nokia’nın One’ı piyasadan geri çağırma yönündeki girişimlerinin de başarısız olduğunu, çünkü bu ürünlerin iyi niyetle satın alındığını ve kararla birlikte HTC’nin elindeki mikrofonları, envanteri bitinceye kadar kullanabileceğini kaydetti.

HTC One zaten üretimde yaşanan gecikmeler nedeniyle sıkıntı yaşıyordu. Üstüne bir de satışa ihtiyati tedbir kararının çıkması her şeye tuz biber ekebilirdi. Tabii ki, böyle bir kararın çıkması muhtemelen Türkiye’deki satışları etkilemeyecekti, ancak işe Avrupa açısından bakacak olursak, Hollanda’da alınan kararın etkileri diğer Avrupa Birliği üye ülkelerine de sıçrayabilirdi. Tayvanlı telefon üreticisi elindeki mevcut STM stokları bittiğinde iyileştirilmiş mikrofon tasarımlarına geçiş yapmayı planladığını da gönderdiği açıklamada dile getirdi.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER