Teknoloji

HTC’nin iki Nexus telefonunun sadece pili ve ekranı farklı olabilir

android n

htc nexusHTC’nin bu yıl içinde iki adet Nexus telefonu üretmesi muhtemel gözüküyor. Google’ın söz konusu telefonlara, “Marlin” ve “Sailfish” kod isimlerini verdiği söyleniyor. Geçtiğimiz hafta Sailfish’e ait olduğu iddia edilen bazı özellikler internete sızmış olsa da, Marlin’e dair bir ipucu belirmemişti. HTC Nexus telefonlarının büyük modeli olması beklenen Marlin’e ait olduğu iddia edilen özellikler de ortaya çıktı.

Akıllı telefonda dört çekirdekli Qualcomm işlemci, 5.5 inç QHD AMOLED ekran, USB-C girişi, 12 megapiksel arka kamera, 8 megapiksel ön kamera, arka paneldeki parmak izi tarayıcısı, 4 GB RAM, 3450 mAh kapasiteli pil, 32 veya 128 GB dahili depolama alanı bulunması bekleniyor.

HTC Nexus telefonları arasında büyük farklar olmayacak

Marlin ve Sailfish arasındaki temel farkın ise ekran ve pil boyutu olması öngörülüyor. Sızıntılar Marlin’in daha büyük bir ekran ve pile sahip olacağını gösteriyor. Android Police sitesinde yer alan habere göre, Marlin ve Sailfish’in kamera çözünürlükleri, işlemcileri ve bellekleri aynı olacak.

Bu iddia, akıllara HTC’nin Apple’ınkine benzer bir ürün stratejisi peşinde olduğu düşüncesini getiriyor. Telefonların muhtemel fiyatları ve piyasaya çıkış tarihleri konusunda ise şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor. Ancak telefonların yaz sonunda Android Nougat ile birlikte piyasaya çıkması muhtemel gözüküyor.

İLGİLİ HABERLER