Teknoloji

HTC Nexus cihazlarının kod adları ortaya çıktı

htc

htc nexusGoogle Nexus telefonlarının bu yıl HTC’den geleceğine dair dedikodular geçtiğimiz yalarda çıkmıştı. Gelen son sızıntılarla birlikte bu dedikodular yeniden alevleniyor.

Aslında Google her yılın sonuna doğru çıkardığı Nexus cihazlarında iki farklı OEM ile çalışmayı tercih ediyor, ancak bu yıl tüm işi HTC’nin üstlenmesi bekleniyor. Android N ile çalışacak HTC Nexus cihazlarının kod adlarını da ünlü sızıntı kaynağı Evan Blass sayesinde öğrenmiş oluyoruz.

Evan Blass Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “HTC’nin Google için donanım yaptığını” belirtti ve tweetine #nexus konu etiketini de ekledi. Bu durum HTC Nexus cihazları için önemli bir ipucu olarak nitelendirilebilir. Üstelik Blass, bu cihazların HTC içinde M1 ve S1 olarak adlandırıldığı bilgisini de paylaştı.

Bir başka kaynak ise daha da ileri giderek M1 ve S1 kod adlarının açılımlarının sırasıyla Marlin ve Sailfish olduğu bilgisini paylaştı. Aslında geçen ay ortaya çıkarılan bir AOSP yorumu sayesinde Marlin’in varlığından az da olsa haberdar olunmuştu, ancak Sailfish için şimdiye kadar ortalığa saçılmış fazla bilgi kırıntısı bulunmuyordu. Her ne kadar bu isim Marlin ile birlikte paylaşılmış olsa da, haberin kaynağı bilginin nereden geldiği konusunda ketum tavır takınıyor.

Sızan kod adlarının doğruluğundan yüzde 100 emin olmasak da, HTC Nexus cihazlarıyla karşılaşma ihtimali sızan her bilgiyle birlikte biraz daha güçleniyor. Bunların ikisi birden akıllı telefon olabileceği gibi, bir tane tablet ve bir tane akıllı telefonla karşılaşabiliriz. Android N’in çoklu görev alanındaki yeniliklerini göz önünde bulundurduğumuzda, bu yıl bir Nexus tableti görme ihtimali daha fazla gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER