Teknoloji

HTC Nexus 9 tabanlı yeni bir tablet üstünde çalışıyor

google-nexus-9-3

HTC tablet pazarındaki şansını yeniden denemeye kararlı gözüküyor. Upleaks’in Twitter hesabı aracılığıyla yapılan paylaşıma göre, Tayvanlı üretici Nexus 9 tabanı üstüne kurulan, ancak kendi markasını taşıyacak bir tablet üstünde çalışıyor. HTC’nin yeni tabletinin Nexus 9 ile aynı boyutlara sahip olması, ancak donanım bakımından arada bazı farkların bulunması bekleniyor.

Google’ın kasım ayında duyurduğu Nexus 9, 228 x 153 x 7.95 mm.’lik boyutlara ve 436 gram ağırlığa sahip. 8.8 inç IPS LCD ekran, 64-bit NVIDIA Tegra K1 Denver işlemci, 2 GB RAM, 16 veya 32 GB dahili hafıza, HTC BoomSound teknolojisine sahip çift hoparlör ve 8 megapiksel arka kamera HTC tarafından üretilen tabletin bileşenleri arasında yer alıyor.

Bugüne kadar tablet pazarında aradığını bulamayan HTC, bu alandaki kaderini değiştirebileceğini Nexus 9 ile ortaya koymuştu. HTC’nin söz konusu tabletin hazırlıklarına geçtiğimiz yılın temmuz ayında başladığı iddia edilirken, şirketin yeni ürününü 2015’in ilk çeyreği tamamlandıktan sonra duyuracağı öne sürüldü. Bu da HTC’nin yeni tabletinin mart ayının başında gerçekleşecek 2015 Mobil Dünya Kongresi’nde görücüye çıkmayacağı anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER