Teknoloji

HTC Marlin sızıntısı telefonun özellikleri üzerindeki perdeyi araladı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc marlinHTC’nin 2016 içinde piyasaya sürülmesi için Marlin ve Sailfish kod adlarıyla anılan iki Nexus telefonu üzerinde çalıştığı biliniyor. Söz konusu cihazların Google’ın Android 7.0 Nougat’ın final versiyonunu yayınlamasından kısa süre sonra resmiyet kazanması muhtemel gözüküyor. Geri sayım devam ederken, HTC Marlin ve Sailfish ile ilgili yeni iddialar gün yüzüne çıkıyor.

İnternete sızan ve Marlin’e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf, akıllı telefonun tasarımına dair küçük de olsa bir fikir edinmeyi sağlıyor. TechDroider tarafından yayınlanan fotoğrafta, HTC Marlin’in genel hatlarından ziyade ekranı detaylı biçimde görülüyor. Ancak ekrandaki bilgiler arasında da sadece telefonun model numarası kısmında “marlin” yazması ve cihazın Android N sürümüyle yüklü olduğunun görülmesi dışında ilginç bir şey bulunmuyor.

Ancak TechDroider Marlin’e ilişkin daha fazla detay vermekten de geri kalmıyor. Yeni Nexus telefonlarının büyüğü olması beklenen Marlin’in tamamen metal bir kasaya sahip olacağı belirtilirken, telefonun arkasında bir kamera çıkıntısının bulunmayacağı ifade ediliyor. Parmak izi tarayıcısının cihazın arkasına yerleştirileceği de gelen haberler arasında bulunuyor.

HTC Marlin 5.5 inç ekranla geliyor

Marlin’de 2560 x 1440 piksel çözünürlüğe sahip 5.5 inç bir ekranın bulunması bekleniyor. 12 megapiksel arka kameraya 8 megapiksel ön kameranın eşlik edeceği belirtilirken, dahili depolama seçeneklerinin 128 GB’ye kadar uzanması öngörülüyor. Yeni Nexus telefonlar hakkındaki iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER