Teknoloji

HTC keşfedilen güvenlik açığını çözmek için çalışıyor

htc-incredible-s-inceleme-foto-00001

HTC’nin Android akıllı telefonlarında keşfedilen büyük güvenlik açığını kapatacak bir yama üzerinde çalıştığı belirtildi. Şirket yaptığı açıklamada söz konusu güvenlik açığının herhangi bir gizli bilgi sızmasına neden olduğunun altını çizdi.

HTC tarafından Engadget’a verilen bilgide,  HTC yazılımının kendi başına kullanıcı bilgilerinin dışarı sızması gibi bir soruna neden olmadığı, ancak durumun kötü niyetli üçüncü parti uygulamalar tarafından kötüye kullanılabileceğini belirtildi. Şirket bir güvenlik güncellemesi çıkarmak için sıkı bir şekilde çalıştığını ve kısa bir mobil operatör test sürecinin ardından Android cihazlarına kablosuz bağlantı üzerinden güncelleme fırsatı sunulacağını vaat etti. Ne var ki, güncellemenin tam olarak ne zaman yayınlanacağı belirtilmedi. Ancak şirket zamanın kısıtlı olduğunun farkında ve kapıyı en çabuk şekilde kapatmak istiyor.

Geçtiğimiz haftasonu HTC’nin Android cihazlarında keşfedilen bu güvenlik açığı kullanıcıların GPS verisi ve bunun gibi kişisel bilgilerinin dışarı sızdırılmasına olanak sağlıyordu.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER