Teknoloji

HTC ikinci çeyrek zararını Beats hissesi satarak önledi

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Mali açıdan ciddi sıkıntılar yaşayan Tayvanlı akıllı telefon üreticisi HTC için işler pek de iyiye gidiyormuş gibi gözükmüyor. Bundan üç ay önce tarihinde ilk kez bir çeyreği zararla kapattığını açıklayan şirket, üst üste ikinci kez bir çeyreği zararla kapatmaktan kıl payı kurtuldu.

htc-one-max-inceleme-00019

HTC 2013’ün dördüncü çeyreği için 1.4 milyar dolar gelirden 10.3 milyon dolar net kâr açıkladı. Ancak söz konusu 10 milyon dolarlık kâr şirket için işlerin düzeldiği anlamına gelmiyor. Zira şirket Beats Audio’daki kalan hisselerini satarak artı hanesine tek seferde 85 milyon dolar yazmayı başarmıştı. Reuters’in haberine göre, bu hisse satışı dördüncü çeyrek bilançolarına işlendi ve şirketin çeyreği kâr ile kapatması sağlandı.

Geçtiğimiz birkaç aylık dönem içinde çok sayıda üst düzey yöneticisiyle yollarını ayıran HTC’nin tasarruf adına bazı fabrikalarını kapattığı iddia edilmiş, ancak şirket bu iddiaları reddetmişti. Pazarlama konusunda da ciddi sıkıntılar yaşayan HTC, ünlü aktör Robert Downey Jr.’un başrolünde olduğu pahalı reklam kampanyasıyla bu sıkıntıların üzerinden gelmeyi umuyor.

İlgili >> Reuters

İLGİLİ HABERLER