Teknoloji

HTC Ice Cream Sandwich güncellemesini mümkün olduğu kadar çok cihaza sunmayı planlıyor

htc-sensation-xl

HTC, geçen hafta yayınlanan Ice Cream Sandwich güncellemesini mümkün olan tüm cihazlarına getirmeyi amaçlıyor ya da en azından kafalarında belirledikleri cihazlara. Şirketin Facebook sayfası üzerinden geçtiğimiz hafta içinde yayınlanan bir açıklamada bir cihazın yeni bir Android versiyonuna güncellenmesinin ne gibi temellere dayandığına dair detaylar paylaşıldı. Ayrıca kendilerinin izlediği yol ve kaç cihaza güncelleme getirmeyi amaçladıkları da paylaşılanlar arasındaydı.

HTC, yeni sürümün niteliklerini ve işlevlerini yakından incelediklerini, böylelikle tüm cihazlarını güncelleme konusundaki planları hayata geçirip geçirmeyeceklerine karar verebileceklerini belirtiyor. Şirket, Android cihazlarına güncellemeleri hızlı ve tutarlı bir şekilde sağlama konusunda sektörün lideri olduğunu hatırlatırken bu durumun Android 4.0’da da değişmeyeceğine dikkat çekti.

Her ne kadar Ice Cream Sandwich Google’ın belirttiğine göre herhangi bir donanım gereksinimi taşımasa da, bu aslında “Gingerbread’i kaldırabilen donanımdan daha fazlasına gerek yok” anlamına geliyor. HTC, güncellemelerin mümkün olan en iyi performans ve kullanışlılığı sunması için donanım ve yazılım arasında dikkatli bir dengeye ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Bu da, HTC Desire-Gingerbread olayında olduğu gibi her HTC cihazının Ice Cream Sandwich güncellemesini aynı anda almayabileceğini düşündürtüyor. Son çıkan ve donanım açısından yeterli olduğu düşünülen cihazlar Ice Cream Sandwich güncellemelerini ilk olarak alacak cihazlar gibi görünüyor.

Google’ın mobil işletim sistemi Android’in en son sürümüyle ilgili detayları Ice Cream Sandwich dosyamızda bulabilirsiniz.

İlgili – HTC (Facebook)

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER