Teknoloji

HTC HD2 Android 7.0 Nougat’ı da çalıştırmayı başardı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-hd2-2HTC HD2‘nin sadece Windows Mobile fanları arasında değil, Android fanları arasında da ayrı bir yeri vardır. 2009 yılında çıkarılan ve Windows Mobile 6.5 ile yüklü gelen bu akıllı telefon 4.3 inç, 800 x 480 piksel çözünürlüklü ekran, 5 megapiksel arka kamera, 1230 mAh kapasiteli pil ve 1 GHz tek çekirdekli işlemci gibi özelliklerle zamanının ötesinde bir profil çiziyordu. Ne var ki, Microsoft’un Windows Mobile 6.5 cihazlarına Windows Phone 7 yolunu kapatması, bu telefonun ömrünün resmi olarak kısa olmasına neden olmuştu.

Ne var ki, HTC HD2 üst düzey kullanıcılar arasında popülaritesini korumaya devam etti. Bu telefona Windows Phone 7, Windows Phone 8 gibi Microsoft mobil işletim sistemlerinin yanı sıra, Android’in birçok sürümünün de kurulduğunu gördük. Artık zaman geçtikçe, bu 7 yaşındaki telefon teknik olarak ömrünü tamamlamaya başladıkça yeni Android sürümlerini yükleme girişimleri sona erer diye düşünürken, bu sefer Android 7.0 Nougat’ın da HTC HD2’de çalıştırıldığı ortaya çıktı. Üstelik sadece 512 MB RAM’lik bir cihazda…

htc hd2XDA-Developers forumunda paylaşılan bilgiye göre, Android 7.0 Nougat tabanlı cihazda CyanogenMod 14 sürümü çalıştırıldı. Ne var ki, RAM miktarının yetersiz olması nedeniyle bu şekildeki HTC HD2’nin günlük cihaz olarak kullanılması mümkün görünmüyor. Buna rağmen HTC HD2 ile bu şekilde girişimlerin devam etmesi ve telefonun da bunlara olumlu karşılık vermesi fazlasıyla etkileyici sayılır.

İLGİLİ HABERLER