Teknoloji

HTC Under Armour’la birlikte geliştirdiği Grip ile giyilebilir ürün pazarına giriyor

htc-grip-010315

HTC’nin ilk giyilebilir ürünü için uzun süre devam eden bekleyiş sona erdi. Ancak şirket Android Wear işletim sistemli bir akıllı saat yerine Grip isimli GPS destekli egzersiz bilekliğiyle giyilebilir ürün pazarına adım attı. HTC Grip’i geliştirirken spor ekipmanları üreticisi Under Armour’la birlikte çalıştı. Grip kullanıcıların egzersiz bilgilerini kaydetmek için UA Record sisteminden faydalanacak.

Dışı mat siyah, içiyse oldukça renkli olan Grip, ilk bakışta Nike FuelBand 2 ve Microsoft Band’in bir karışımı olduğu izlenimini uyandırıyor. Bileklikte kullanıcıların egzersizlerini takip etmek için beş sensör bulunuyor. Bu sensörlerden biri olan GPS özellikle koşucular için çok büyük avantajlar sağlıyor. GPS aktive edildiği zaman Grip kullanıcıların rotalarını, kat ettikleri mesafeyi, hızlarını ve yaktıkları kalori miktarını kayıt altına alıyor.

HTC Grip’e bir kalp atış hızı sensörü yerleştirmek yerine Bluetooth aracılığıyla geniş bir harici monitör grubuyla uyumluluk sunmayı tercih etmiş.

HTC Grip’in çoklu spor modu ise koşmaktan bisiklete binmeye kadar pek çok farklı aktiviteyi takip altına alabiliyor. HTC CEO’su Peter Chou, Grip’in kullanıcılarına bir profesyonel gibi idman yaptıracağını belirtti. Chou Grip’in çok eğlenceli bir ürün olduğunu sözlerine eklemeyi de ihmal etmedi.

HTC Grip için üç farklı boyut ve iki farklı renk seçeneği sunulacak. Hem iOS hem de Android işletim sistemlerle birlikte çalışabilen HTC Grip, ilkbaharın ilerleyen dönemlerinde satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER