Teknoloji

HTC’nin Nexus tableti Microsoft Surface gibi klavyeli bir kapağa sahip olabilir

htc-google-nexus-tablet-klavye-kapak-020914

Yeni Google Nexus tabletinin HTC tarafından üretileceği dedikodusu aylardır konuşuluyor. Pek çok kişi Android L sürümünün yayınlanmasıyla birlikte tabletin görücüye çıkmasını bekliyor. Android Police sitesinde yer alan bir haber ise HTC imzalı Google Nexus tabletin yüksek teknolojili bir kapağa sahip olabileceğini öne sürüyor.

Kapağın bir yüzünde farklı kat yerlerinin bulunduğu, bu sayede tabletin farklı duruş açılarına sahip olabileceği belirtilirken; diğer yüzde de eksiksiz bir QWERTY klavyenin yer alacağı ifade edildi. Microsoft Surface tabletini piyasaya sürdüğü dönemde klavyenin üzerinde önemli ölçüde durmuştu. Bugüne kadar yayınlanan Android tabletlerdeyse klavye öne çıkarılan bir aksesuar olmamıştı.

Klavyenin tabletle Bluetooth 4.0 bağlantısı aracılığıyla eşleşeceği, böylelikle hassas bir fiziki bağlantı kurmaya gerek kalmayacağı öngörülüyor. Gücünü 450 mAh kapasiteli piliyle sağlayacak olan tablet, eklem yerlerinden birinde bulunan mikro USB girişi aracılığıyla şarj edilebilecek. Android Police ana üretici tarafından sunulacak bir klavye kapağın Google’ın yeni Nexus tabletinde üretkenliğe daha fazla önem vereceğini gösterdiğini belirtirken, bu durum üretkenliğe odaklı bir Android tablet ve dokunmaya odaklı bir Chromebook dizüstü bilgisayar arasındaki ilişkinin sorgulanmasına neden oluyor.

İLGİLİ HABERLER