Manşetler

HTC Flyer Android tablette tek çekirdekli Snapdragon işlemci mi yer alacak?

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

HTC Flyer’ın teknik özellikleri ve taslak planı, 7 inç’lik tabletin mart ayında piyasaya çıkacağına dair dedikoduların hemen ardından internete sızdı. Amobil’in haberine göre HTC Flyer’da 1024 x 600 çözünürlüklü ekran ve Desire HD’de karşımıza çıkan Qualcomm 1 GHz MSM8255 işlemci yer alacak.

Eğer bu dedikodu doğru çıkarsa HTC Flyer çift çekirdekli Tegra 2 taşıyan rakiplerinin aksine tek çekirdekli işlemci bulunacak. Yine de, Adreno 205 grafik işlemcisi HDMI çıkışını besleyecek ve bu tablette HD videoları oynatacak kadar yeterli grafik gücünü sağlayabilir. HTC Flyer’da iki tane kamera bulunması bekleniyor; bunlardan 1.3 megapiksellik olanı Skype üzerinden video görüşmeleri yapmaya olanak sağlayacak, arka yüzde yer alan 5 megapiksellik LED flaşlı kamera da yüz tanıma desteğine sahip.

Flyer ile ilgili tahmin edilen diğer teknik özelliklerin arasında HSPA bağlantı desteği, yeniden düzenlenmiş ve tablete uygun hâle getirilmiş HTC Sense kullanıcı arayüzü ve medya akıtmaya olanak sağlayan DLNA desteği de yer alıyor. Android 2.3 Gingerbread ile çalışacağı söylenen Flyer’ın daha sonra Android 3.0 Honeycomb güncellemesini de alacağı belirtiliyor.

Bu arada HTC Flyer tabletin entegre LTE desteği de barındıran 10 inç’lik versiyonu üzerinde çalışıldığı ve bu tabletin 2011’in ikinci yarısında piyasaya çıkacağı söyleniyor. HTC’nin tablet planlarının MWC 2011’de biraz daha netleşmesini bekliyoruz.

İlgili – Amobil

İLGİLİ HABERLER