Manşetler

Facebook Home ile yüklü gelecek HTC First tanıtıldı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Facebook’un sosyallik sosu epey artırılmış ana ekranı Facebook Home bir Android telefonunda yüklü olarak gelecek. HTC tarafından üretilen bu telefon sahip olduğu “ilk” unvanına yakışacak şekilde First adını taşıyor. ABD’de AT&T tarafında dağıtılacak olan HTC First, Facebook ve HTC’nin ChaCha ve Salsa’dan sonraki ikinci büyük işbirliği olarak dikkat çekiyor.

htc-first-040413 (600 x 546)

HTC First Facebook’un yeni Home ana ekranıyla yüklü olarak gelecek. Bunun altındaysa Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemi çalışacak. Facebook’un söylediğine göre First, diğer cihazlara Google Play Store üzerinden indirilebilecek Facebook Home’a göre daha fazla şekilde sistemin bildirim merkezine entegre olmuş bir yapıya sahip olacak. Ayrıca bu telefonda Instagram da yüklü olarak gelecek.

HTC First’ün kırmızı, açık mavi, beyaz ve siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneği bulunacak. Facebook ve HTC ikilisi cihaz için 4.3 inç’lik bir ekranı yeterli görmüş, bu da cihazın günümüzün üst sınıf akıllı telefonlarına göre biraz daha küçük boyutlarla gelmesi anlamını taşıyor. Ekranın altında üç adet kapasitif tuş yer alıyor. Yuvarlak hatlara sahip olan telefonun önünde ve arkasında kamera yer alıyor. HTC First’ün içine baktığımızda çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 işlemcinin yer aldığını görüyoruz. Telefon bu anlamda da bir ilk olma özelliğini taşıyor.

HTC First’ün bir özelliği de LTE desteği barındırıyor olması. Bu da telefonun ABD’de AT&T’nin 4G şebekesi dışında Avrupa’da da Orange ve EE gibi LTE şebeke hizmeti sunan mobil operatörler tarafından da sunulacağı anlamına geliyor. Telefon 12 Nisanda, yaklaşık 100 dolarlık ön ödemeyle AT&T abonelerine sunulacak. Avrupa’ya veya Türkiye’ye ne zaman geleceğiyse henüz belli değil.

Aslına bakarsanız, HTC First’ün Türkiye’ye gelip gelmeyeceği de şu noktada belli değil. Ancak HTC ChaCha ve Salsa gibi Facebook telefonlarının yoğun ilgi gördüğü, ayrıca Facebook kullanıcı sayısının bir hayli fazla olduğu ülkemize bu telefonun gelmesini beklemek çok da anlamsız sayılmaz, değil mi?

İlgili >> AT&T, The Verge

İLGİLİ HABERLER