Manşetler

HTC Desire 10 Pro ve Lifestyle orta segmente üst sınıf görünüm getiriyor

htc desire 10 pro
HTC Desire 10 Pro

HTC, orta segmentte konumlanan Desire serisine son olarak geçtiğimiz şubat ayında yeni cihazlar eklemişti. Desire 530, 630 ve 825’in tasarımlarında renklerin yoğun biçimde kullanılması dikkat çekmişti. Ancak şirket serinin yeni üyeleriyle bu yaklaşımı biraz değiştiriyor. HTC Desire 10 Pro ve Lifestyle, orta segmente üst sınıf bir görüntü kazandırmalarıyla dikkat çekiyor. Tasarımlarıyla serinin genel çizgisinden ayrılan telefonlardan Lifestyle bu ay içinde satışa sunulacak. Pro içinse kasım ayını beklemek gerekecek.

Pro, Desire 10 serisi telefonlarının daha güçlüsü olma özelliğini taşıyor. Akıllı telefonda sekiz çekirdekli MediaTek Helio P10 işlemci bulunuyor. RAM seçenekleri ise 3 ve 4 GB olarak sıralanıyor. 3 GB RAM’i 32 GB, 4 GB RAM’i ise 64 GB dahili depolama alanı tamamlıyor. Akıllı telefonda 5.5 inç 1080p IPS LCD ekran bulunuyor. Desire 10 Pro kutusundan Android 6.0 Marshmallow işletim sistemiyle çıkıyor. Cihazın arkasında 20 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. 13 megapiksel çözünürlüklü ön kamera ise yazılımın da desteğiyle geniş açılı selfie’ler yakalamayı sağlıyor. Telefonun arkasında parmak izi tarayıcısının varlığı da göze çarpıyor. Cihaza ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 3000 mAh kapasiteli pil sağlıyor.

Tüm bu özellikler, şık bir mat kasa içinde sunuluyor. Altın görünümlü anten şeritleri de Desire 10 Pro’nun zarif imajını kuvvetlendiriyor. Akıllı telefon siyah, beyaz, koyu mavi ve HTC’nin “Valentine Lux” adını verdiği açık mavi renk seçenekleriyle raflardaki yerini alacak.

HTC Desire 10 telefonlarının daha mütevazısı olarak nitelenebilecek Lifestyle, tahmin edilebileceği üzere daha mütevazı özellikler barındırıyor. 1.6 GHz Qualcomm Snapdragon 400 işlemciye 2 GB RAM ile 32 GB dahili depolama alanı ya da 3 GB RAM ile 64 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor. Telefon enerjisini 2700 mAh kapasiteli pilden alıyor.

htc desire 10 lifestyle
HTC Desire 10 Lifestyle

Ekran boyutu değişmese de teknoloji ve çözünürlük değişiyor. Akıllı telefonda 720p çözünürlüklü 5.5 inç Super LCD ekran bulunuyor. Bu ekran da parlak ve canlı renkler sunsa da, keskinliğin Pro’ya göre azaldığı belirtiliyor. Arka kameranın çözünürlüğü 13 megapiksele iniyor. Önde ise 5 megapiksel çözünürlüklü kamera bulunuyor. Parmak izi tarayıcısı da Lifestyle’ın Pro’ya kıyasla eksikleri arasında yer alıyor.

HTC Desire 10 Lifestyle gelişmiş ses deneyimi sunacak

Desire 10 telefonları arasındaki farklar bunlarla sınırlı kalmıyor. Ancak aradaki dikkat çekici farklardan biri Desire 10 Lifestyle lehine işliyor. Lifestyle da tıpkı HTC 10 gibi 24-bit yüksek çözünürlüklü ses kalitesi sunuyor. Tayvanlı üreticinin orta segmentte konumlanan bir telefona da yüksek ses kalitesini getirmesi önemli bir gelişme niteliğini taşıyor.

Kasım ayında satışa sunulacak Desire 10 Pro’nun fiyatı açıklanmış değil. Ancak bu ay içinde raflarda yerini alacak olan HTC Desire 10 Lifestyle Birleşik Krallık’ta 249 pound karşılığında satılacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER