Manşetler

HTC Butterfly S resmiyet kazandı

Son dönemde hakkındaki dedikoduların arttığı telefonlardan biri olan HTC Butterfly S de nihayet resmiyet kazandı. HTC One ile tanıtılan UltraPixel özelliğini de barındıran Butterfly S’te 5 inç’lik, 1080p Super LCD 3 ekran yer alıyor. 440ppi yoğunluğa sahip olan ekranda optik levha ve çizilmelere karşı dayanıklı cam kullanılmış.

htc-butterfly-s-190613-1

Cihazın arkasında yer 4 megapiksellik UltraPixel kamera HTC’nin One ile tanıttığı bir diğer özellik olan HTC Zoe’yi de destekliyor. HTC Zoe sayesinde kullanıcılar hızlıca 20 adet görüntü kaydedip bunlardan kısa bir video klip oluşturabiliyor. Butterfly S’te bulunan ImageChip 2 işlemcisi bu görevin tam teşekküllü olarak yerine getirilmesini sağlayan en önemli bileşen. Cihazın önüne video aramaları için yerleştirilen 2.1 megapiksellik kameradaysa HTC’nin favorilerinden olan 88 derecelik geniş açılık lens kullanılmış.

htc-butterfly-s-190613-2

HTC Butterfly S’te 1.9 GHz dört çekirdekli Snapdragon 600 işlemciye 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza eşlik ediyor. One sürümlerinin çoğunun aksine Butterfly S’te hafızayı artırmak için bir microSD kart yuvası bulunuyor. Cihazda dört bant WCDMA ve GSM/EDGE bağlantısıyla birlikte WiFi a/b/g/n/ac ile Bluetooth 4.0 bağlantıları bulunuyor. Kızılötesi özelliğiyle birlikte akıllı telefonun uzaktan kumanda olarak kullanılmasını sağlayan bir diğer unsur olan uzaktan kumanda uygulaması da cihazda yüklü geliyor.

Butterfly’ın arkasında yer alan hoparlörler Butterfly S’te yerini HTC’nin yeni ses teknolojisi BoomSound’a bırakıyor. 3200 mAh’lik pil One’da bulunan pilden neredeyse yüzde 40 oranında daha büyük. Android Jelly Bean sistemiyle çalılacak olan Butterfly S’te Sense 5 arayüzünü kullanan HTC, Blinkfeed sosyal haber akışı da mevcut. Akıllı telefon ilk olarak temmuz ayında Çin’de China Telecom tarafından satışa sunulacak. Kırmızı, beyaz ve gri renk seçeneklerine sahip olan Butterfly S’in dünyanın diğer ülkelerinde ne zaman satışa sunulacağı şu an için bilinmiyor.

İlgili >> Engadget

İLGİLİ HABERLER