Teknoloji

HTC Bolt ABD’ye özel Android 7.0 Nougat telefonu olarak tanıtıldı

htc bolt

htc boltHTC, ABD’ye özel olarak çıkardığı ve bu ülkede faaliyet gösteren büyük mobil operatörlerden Sprint’in pazarlayacağı yeni üst sınıf Android telefonu HTC Bolt’u duyurdu.

600 dolarlık (yaklaşık 1950 TL) fiyat etiketine sahip olan bu akıllı telefon ayrıca Sprint tarafından 24 ay taahhütle, ayda 25 dolarlık ek ödemelerle sunuluyor. Bununla birlikte uzun vadeli sözleşme konusunda çekincesi olmayanlar da Bolt’a 200 dolar karşılığında, iki yıllık sözleşmeyle sahip olabiliyor.

Bolt, HTC’nin Android 7.0 Nougat işletim sistemiyle yüklü olarak gelen ilk akıllı telefonu olma özelliğini taşıyor. Telefonun tunç grisi ve buzul gümüşü olmak üzere iki farklı renk seçeneği bulunuyor.

Bolt’ta dikkat çeken ayrıntılardan bir tanesi 3.5mm kulaklık jakının bulunmaması. Bolt bunun yerine müzik dinlemek için de kullanılabilen USB Type-C portundan yararlanıyor. Bu, HTC’nin telefonunun neredeyse tamamen suya dayanıklı olmasını da sağlıyor.

htc boltTayvanlı şirketin belirttiğine göre, HTC Bolt IP57 sertifikasına sahip. Yani toza ve suya karşı dayanıklılığı bulunuyor.

Telefonun içinde dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM ve 32 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası sayesinde depolama alanı daha da artırılabiliyor. HTC Bolt’un arkasında 16 megapiksellik, önündeyse 8 megapiksellik kamera bulunuyor.

htc boltTelefonda 5.5 inç, 2560 x 1440 piksel Quad HD çözünürlüklü ekran bulunuyor. 3200 mAh kapasiteli pil Quick Charge 2.0 teknolojisini de destekliyor.

Telefonun Ana ekran tuşuna parmak izi okuyucusu da yerleştirilmiş. BoomSound Adaptive Audio ses özelliği sayesinde yüksek seviyede ses deneyimi de sunuluyor.

Telefonla ilgili dikkat çeken bir başka ayrıntı da Qualcomm’un Snapdragon X10 LTE modemini barındırması. Bu da telefonun, hizmet alacağı Sprint LTE Plus veri şebekesine uyumlu olmasını sağlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER