Teknoloji

HTC Beats Audio’yu üçüncü taraf yazılımcıların kullanımına açıyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc-one-v-on-inceleme-00002

HTC, Android cihazlarında bulunan Beats Audio teknolojisini üçüncü taraf yazılımcıların kullanımına açıyor. Böylelikle şirket daha fazla yazılımcıyı kendi tarafına çekmeyi hedefliyor. HTC OpenSense SDK’nın en son güncellemesinin bir parçası olan yeni Beats Audio API, HTC cihaz sahiplerinin harici ekranlara veya HDTV’lere video akışı yapmasına olanak sağlayan HTC MediaLink HD cihazına özel API ile birlikte geliyor.

HTC’nin OpenSense SDK altında sunduğu diğer API’lar arasında kilit ekranına özel bir API da bulunuyor. Böylelikle yazılımcılar geliştirdikleri uygulamalara Sense kilit ekranından ulaşılmasını sağlayabilecek. Bunlara ek olarak bir de mobil cihaz yönetim API’si bulunuyor. Ne var ki, bu dört API içinde en fazla potansiyeli Beats ve HDMI işlevi taşıyor gibi görünüyor. HTC’nin MWC 2012’de tanıttığı One X, One S ve One V cihazlarında Beats Audio desteği sadece Müzik uygulamasına özel olmaktan çıkarıldı, üçüncü parti uygulamalar da Beats desteğine erişebilir hâle geldi.

HTC MediaLink HD API ise yazılımcılara uygulamalarına çift ekran desteğini entegre etme fırsatı verecek. HTC’nin Watch adı verilen video uygulaması hâli hazırda bu özeliği destekliyor. Böylelikle kullanıcılar HTC Watch üzerinden satın aldıkları veya kiraladıkları videoları TV’den izlerken aslında bu videoların kaynağı olan telefonlarında da e-posta kontrolü, internette gezinme veya diğer uygulamaların kullanımı gibi işlevleri gerçekleştiriyor.

Yazılım öncüsü Leigh Momil’in belirttiğine göre yeni API’lara uyum sağlayan uygulamalar HTC’nin kendi uygulama mağazası HTC Hub’da daha fazla ön plana çıkabilir. OpenSense SDK önümüzdeki haftalarda yeni API’ları destekleyecek şekilde güncellenecek.

İlgili – HTC Blog

İLGİLİ HABERLER