Teknoloji

HTC azalan gelirlere paralel olarak zorlu bir yıl sonu bekliyor

Geçtiğimiz ay açıklanan denetimden geçirilmemiş üçüncü çeyrek rakamlarıyla birlikte halka arzından bu yana ilk kez bir çeyreği zararla kapatacağının işaretini veren HTC, bugün yaptığı duyuruyla yılın üçüncü çeyreğini 102 milyon dolar zararla kapattığını doğruladı. HTC’nin kurucusu ve CEO’su Peter Chou şirketin dördüncü çeyrekte iyi bir ilerleme kaydettiğini belirtirken, One’ın mini ve max versiyonlarıyla birlikte ürün gamındaki boşlukların doldurulduğunun altını çizdi.

htc-one-mini-inceleme-00011

Şirketin CFO’su Chia-Lin Chang HTC One’ın geçtiğimiz yılın gözde telefonu One X’i satış rakamları açısından geride bıraktığını dile getirirken, One’ın bu performansını yılın dördüncü çeyreğinde de sürdürmesini beklediklerini ifade etti. Şirket ünlü aktör Robert Downey Jr.’ın başrolünde olduğu yeni pazarlama kampanyasının başarılı olduğunu ve marka bilinirliğine katkıda bulunduğunu belirtmeyi de ihmal etmedi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One İncelemesi

Pazar payının ve genel kârlılığın artırılması gerektiğini belirten şirket, 2013’ün dördüncü çeyreği için dramatik bir gelişim beklemiyor. Bir önceki yılın dördüncü çeyreğine göndermede bulunan HTC, 2 milyar dolar gelirden 34 milyon dolar kâr elde ettiği 2012’nin son çeyreğine göre daha karamsar bir tablo çiziyor ve 1.36 ila 1.53 milyar dolar arası bir geliri öngörüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One mini İncelemesi

Son çeyreğin aksine kâr veya zarar konusunda bir tahmin vermekten kaçınan HTC, büyüme farkının yüzde 20 civarında gerçekleşmesini, hisse başı gelirin ise 0.01 ila 0.06 dolar seviyesinde gerçekleşmesini bekliyor.

İlgili >> HTC

İLGİLİ HABERLER