Ulaşım

HTC Android Auto’ya rakip olacak bir otomobil çözümü üstünde çalışıyor

htc ceo

htc-logo-mwc-2015

HTC sadece cebinize, oturma odanıza veya bileğinize gelmekle sınırlı kalmak istemiyor, otomobillerde de yer bulmayı hedefliyor. Bu amaca yönelik çeşitli kanıtlar ortaya çıktı.

Cello kod adıyla anılan HTC’nin otomobil çözümü Android Auto tabanlı olacak gibi görünüyor. Böylelikle HTC, Android ile akıllı telefonlarda yaptıklarını otomobilde de tekrarlayacak, çeşitli otomobil üreticilerinin çıkardığı modellerde yer bulacak.

Cello ile HTC’nin Sense deneyimi otomobillere gelecek. Cello ile birlikte listelenen Sense Automotive adlı çözümün Sense için yepyeni bir deneyim vadettiği düşünülüyor. Cello bir donanım veya işletim sisteminin ilk sürümlerine verilen isim olabilir, Sense de bunun üstünde çalışacak bir kullanıcı arayüzü işlevi görebilir.

htc-cello-sense-automotive-070415

Android Auto kendi başına kullanışlı ve kullanıcılar için yeterli bir çözüm olabilir, ancak Sense Automotive bu noktada tamamlayıcı bir işlev görebilir gibi görünüyor. Bu deneyim içinde gece görüşü, sonar, lastik basınç takibi, navigasyonlu GPS, şeritten ayrılma uyarısı gibi bileşenlerin testinin yapıldığına dair ipuçları da veriliyor. Ayrıca sızan ekran görüntüsü HTC’nin Cello’yu geçen yılın sonlarından beri test ettiğini, platformun da Android 4.4 üstünde çalıştığını ortaya koyuyor.

Sense Automotive’in sunduğu özelliklerin listesine baktığımızda, bunun otomobil satın alındıktan sonra sisteme eklenecek bir üründen daha çok, otomobillerin üretim aşamasında entegre edilecek bir çözüm olduğunu görüyoruz. Bu da HTC’nin üreticilerle işbirliğine gitmesi ve daha otomobiller üretim bandıyken Sense Automotive’i ekletmesi gerektiğini gösteriyor.

İLGİLİ HABERLER