Teknoloji

HTC Amerika yöneticisinden Android, WP7, patent savaşları ve iPhone’a yönelik açıklamalar

HTC Amerika’nın başkanı Martin Fitcher, ABD’nin Seattle kentinde dün düzenlenen Mobile Future Forward konferansında Google-Motorola anlaşması, patent savaşları ve Windows Phone 7 gibi konulara değindi. iPhone’a yönelik fikirlerini de açıklayan yönetici bu cihazın artık klas olmadığını iddia etti.

Google’ın Motorola’yı satın almasıyla ilgili olarak Fichter desteğini ifade etti ve Google’ın daha çok patente sahip olmasının Android ekosisteminin tümü için iyi bir hamle olduğunu düşündüğünü belirtti. Ne var ki, Google-Motorola ilişkisi Android ortaklarını etkileyecek gibi görünüyor, bu nedenle HTC de tüm seçenekleri değerlendiriyor.

HTC’yi de yakından ilgilendiren patent savaşlarıyla ilgili olarak Fitcher, bunların dikkat dağıtıcı olduğunu, inovasyona yönlendirilebilecek zaman ve parayı harcadığını düşünüyor. HTC zaten Microsoft’a karşı bir patent davası kaybetti ve şimdi sattığı her Android cihazı için yazılım şirketine 5$ ücret ödüyor. Ayrıca Tayvanlı şirket Apple ile de birden fazla patent davası bulunuyor.

Windows Phone 7 platformuyla ilgili olarak Fichter Mango güncellemesini övdü. Bu güncellemenin platformun başlangıçtaki yetersizliklerini kapattığını dile getiren yönetici HTC Titan cihazında sunulacak olan özellikler konusunda oldukça heyecanlı olduğunu belirtti. ABD’de yayılmaya başlayan 4G şebekesine rağmen HTC Titan’ın 4G desteği barındırmıyor olması eleştirilmişti, ancak Fitcher bunu cihazın iyi satması için bir engel olarak görmüyor.

Fitcher son olarak iPhone 5 ile ilgili söylentilere de değindi. Kızının üniversitedeki arkadaşlarıyla konuştuktan sonra onların HTC, Samsung ve hatta Çinli cihaz üreticilerinin elinden çıkan cihazları kullandığının farkına varmış. Neden hiçbirisinin iPhone kullanmadığını da sormuş ve şöyle bir cevap almış: “Babamda iPhone var.”. Buradan da yola çıkarak iPhone’un artık klas bir cihaz olmadığı yargısına varmış.

İlgili – GeekWire

İLGİLİ HABERLER