Teknoloji

HTC uygun fiyatlı akıllı telefon üretmeyi bırakabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc akilli telefonHTC akıllı telefon stratejisinde önemli değişiklikler gerçekleştirebilir. Phonescoop sitesinde yer alan habere göre, Tayvanlı üretici giriş seviyesi akıllı telefon üretimini 2017 içinde bırakmayı planlıyor. Bu da HTC’nin uygun fiyatlı akıllı telefon pazarından çıkması anlamına geliyor.

HTC, uygun fiyatlı akıllı telefon üretmeyi sonlandırsa bile mevcut giriş seviyesi telefonlarına olan desteğini sürdürecek gibi görünüyor. Tayvanlı üretici, bundan böyle akıllı telefon pazarındaki macerasını kâr marjı yüksek üst segment cihazlarda sürdürecek.

HTC daha önce de akıllı telefon pazarındaki stratejisinde değilikliğe gitmişti. Tayvanlı üretici, 2012’de de üst segmentteki akıllı telefonlarına odaklanmak adına üretim hacminde küçülmeye gitmişti.

HTC akıllı telefon ile birlikte sanal gerçekliğe de önem veriyor

HTC, 2017 içinde altı ya da yedi akıllı telefon çıkaracağını açıklamıştı. Bu da şirketin 3 ya da 4 cihazı daha tanıtacağı anlamına geliyor. Tayvanlı üretici son zamanlarda sanal gerçeklik konusuna da ayrıca önem veriyor. Şirketin mobil sanal gerçeklik başlığını da bu yıl piyasaya sürebileceği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER