Teknoloji

HTC ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na Apple aleyhine yaptığı şikayette haksız bulundu

HTC’nin Apple’a karşı ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) nezdinde bulunduğu ilk patent ihlâl şikayeti Cupertino şirketinin lehine sonuçlandı. Hakim Charles Bullock tarafından açıklanan karara göre Apple dava konusu dört patentin hiçbirisini ihlâl etmedi. 2010 yılında yapılan bu şikayet telefon numarası çevirme ve güç yönetimi gibi temel fonksiyonları kapsayan patentleri içeriyordu.

ITC, Apple’ın iPad, iPhone ve iPod cihazlarının bu patentleri ihlâl etmediği kanısına vardı, söz konusu patentlerin geçersiz kılınması şeklinde bir karar ise verilmedi. Bu ön kararın devamında Şubat 2012’de son bir duruşma daha gerçekleştirilecek. Her ne kadar Apple ve HTC arasında farklı mahkemelerde de açılmış davalar bulunsa da, bu karar HTC için talihsiz bir sonuç olabilir, çünkü şirket böylelikle elinde pazarlık için koz olarak tutacağı ve kendisine ABD’deki muhtemel bir ihtiyati tedbir kararına karşı koruyacağı unsuru kaybetmiş bulunuyor.

Apple ile HTC arasındaki yasal mücadeleyi başlatan taraf, tıpkı Apple ile Samsung arasında olduğu gibi Cupertino şirketiydi. Her iki şirketin ürünlerinin satışına ABD’de ihtiyati tedbir konulması gibi bir tehlike bulunuyor. Ancak T-Mobile ve Verizon gibi HTC ve Samsung ile işbirliği yapan şirketler ihtiyati tedbir kararlarına karşı oldukları şeklinde bildiri yayınladılar. Yine de, HTC ve Samsung’un bazı cihazlarını ABD piyasasından çekmek zorunda kalabileceği belirtiliyor. Apple son olarak geçtiğimiz hafta Samsung Galaxy Tab 10.1’in satışına Avustralya’da ihtiyati tedbir kararı aldırtmıştı.

İlgili – PhoneDog
İlgili – ITC

İLGİLİ HABERLER