Teknoloji

HTC 6 inç’lik One Max ile Samsung Galaxy Note III’ün karşısında durabilir

Samsung’un Galaxy Note serisinin başarısı rakiplerini de benzer cihazlar hazırlama konusunda teşvik etti. LG Galaxy Note serisine rakip olması için istenilen seviyeye ulaşamayan Optimus Vu’yu hazırlarken, Sony de Xperia Z Ultra’yı görücüye çıkardı. Gelen haberlere göre, Tayvanlı üretici HTC de bu topluluğa katılmak için çalışmalar yürütüyor. Mobile Geeks’te yer alan habere göre, One Max olarak anılan 6 inç 1080p ekran barındıran akıllı telefon eylül ayında satışa sunulacak. One Max’in donanım paketiyse mevcut One modellerinden briaz daha farklı olacak. Dört çekirdeki 2.3 GHz Qualcomm Snapdragon 800 işlemci barındırması beklenen akıllı telefonda 2 GB RAM, 64 GB dahili hafıza ve 3200 mAh pil bulunması öngörülüyor.

htc-one-boomsound-120413 (600 x 401)

One Max’in piyasaya çıkışı için eylül ayının seçilmesi akıllı telefonu en büyük rakibi olması beklenen Samsung Galaxy Note III ile de anında karşı karşıya getiriyor. Samsung’un Galaxy Note serisinin yeni üyesini de Galaxy Note II’de yaptığı gibi Berlin’de düzenlenen IFA’da tanıtması bekleniyor. HTC One Max’in Galaxy Note serisi veya bir diğer rakibi olan Sony Xperia Z Ultra gibi el yazısını desteklemesi ön görülse de, bunun hangi formatta gerçekleşeceği şu an için kestirilemiyor.

HTC’nin Android yol haritasındaki bir diğer cihaz olan HTC One mini’ye ait özellikler de Mobile Geeks’in haberinde kendisine yer bulmuş. Akıllı telefonda çift çekirdekli 1.4 GHz işlemciye 16 GB dahili hafızanın eşlik edeceği belirtilirken, 4.3 inç ekranın 720p çözünürlüğe sahip olması bekleniyor. One mini için resmi duyurunun ise iki hafta içinde yapılacağı iddia ediliyor.

İlgili >> Mobile Geeks

İLGİLİ HABERLER