Teknoloji

HTC 2011’in ikinci yarısında 6-8 yeni telefon veya tablet çıkaracak

HTC, 2011 yılının geri kalanında 6-8 cihazın çıkmak için hazırlandığını duyurdu. Bu cihazların arasında Android ve Windows Phone akıllı telefonlarıyla tabletler bulunuyor. Şirketin açıklamış olduğu 2011 ikinci mâli çeyrek finans raporu dahilinde duyurulan bu bilgi biraz kısıtlı, hangi modelin hangi işletim sistemiyle çıkacağı açıklanmadı. Yine de, Android’in hakim platform olacağı belirtildi.

HTC’nin ikinci çeyrek performansından bahsedecek olursak, şirket rekor niteliğinde sonuçlar açıkladı ve art arda beşinci çeyrekte büyüme kaydetmiş oldu. Vergiler sonrasında 17.52 milyar Tayvan doları (1 milyar TL) kâr elde eden şirket performansını geçen yılın ikinci mâli çeyreğine göre iki katına çıkarmış oldu.

Şirketin toplam gelirleri 124.4 milyar Tayvan doları (7.28 milyar TL) seviyesinde gerçekleşirken, geride kalan çeyrekte 2010’un aynı dönemine göre yüzde 123.7, bu yılın ilk çeyreğine göre ise yüzde 24.8 artış gösterir şekilde 12.1 milyon adet cihaz satışı gerçekleştirildi. Her bir cihazın ortalama satış fiyatı yüzde 2.6 gibi mütevazi bir oranda artarak 590 TL’ye yükseldi. HTC, 2011’in üçüncü çeyreğinde 13.5 milyon ürün satışı ve 137 milyar Tayvan doları (8 milyar TL) gelir bekliyor.

Ne var ki, Tayvanlı cihaz üreticisi hangi platform cihazının ne kadar miktarda satacağı konusunda özel tahminde bulunmuyor. Ya da ne kadar tablet, ne kadar telefon satacağını tahmin ettiğini söylemiyor. Yine de, şirket 2012 yılı için tablet alanında daha büyük beklentileri olduğunu saklamıyor.

HTC’nin Microsoft’un mobil platformu Windows Phone’un ana destekçilerinden biri olduğunu düşünecek olursak, önümüzdeki eylül veya ekim aylarında çıkması beklenen Windows Phone 7.1 Mango sürümüyle çalışacak olan telefonlardan bir tanesinin de HTC’den gelmesini beklemek yanlış olmaz. O halde yazının başında belirttiğimiz 6-8 telefondan en az bir tanesi Windows Phone Mango cihazı olacaktır.

İlgili – Mzcan.com

İLGİLİ HABERLER