Teknoloji

HTC 10 Lifestyle: Asya pazarına özel telefon

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc 10 lifestyle

Akıllı telefon üreticilerinin amiral gemisi cihazlarının farklı versiyonlarını hazırlamaları pek sıra dışı bir durum değil. HTC, yeni gözde telefonu HTC 10’u dün (12 Nisan) görücüye çıkarmıştı. Şirket, lansmandan kısa süre sonra akıllı telefonun Asya pazarına özel olarak hazırlanan HTC 10 Lifestyle adlı versiyonunu duyurdu.

HTC’nin Hindistan, Çin, Sri Lanka, Bangladeş ve Myanmar’daki web sitelerinde boy gösteren 10 Lifestyle ile orijinal versiyon arasında donanımsal olarak bazı farklar bulunuyor.

HTC 10 Lifestyle’da HTC 10’da bulunan yivli metal kasa korunuyor. 12 megapiksel UltraPixel arka kamera ve 5.2 inç Quad HD ekran da değişmeyen unsurlar arasında bulunuyor. HTC 10’un Qualcomm Snapdragon 820 işlemcisi, 10 Lifestyle’da yerini Snapdragon 652 işlemciye bırakıyor. RAM ise 4 GB’den 3 GB’ye iniyor. Dahili depolama alanında tercih 64 yerine 32 GB’den yana kullanılıyor. HTC 10’un USB 3.1 Type-C girişi ise USB 2.0 Type-C girişiyle değiştiriliyor.

htc 10 lifestyle

Amiral gemisi telefonların farklı pazarlar için yeniden düzenlenmesi, özellikle azla yetinen taraftaki kullanıcılar için pek hoş bir durum değil. Ancak HTC 10 Lifestyle’ın özelliklerden biraz taviz vererek daha yüksek satış rakamlarına ulaşmayı hedeflemesini anlaşılır bir tercih olduğunu kabul etmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER