Manşetler

HTC 10 yeni amiral gemisi HTC Android telefonunun adı olacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

htc one m10

HTC Mobil Dünya Kongresi’nde yeni bir amiral gemisi cihaz çıkarmadı, bunun yerine fuarın bitmesinden birkaç gün sonra yeni telefonunu işaret eden, “10’un kuvvetleri” adlı bir tanıtım kampanyasına başladı.

Şimdiye kadar bu cihazda HTC One M10 diye bahsediyorduk, ancak Twitter’ın popüler sızıntı kaynaklarından Evan Blass, bu telefonun adının HTC 10 olacağını söyledi.

Bu ad insanlar için biraz şaşırtıcı olabilir, ancak HTC’nin “10’un kuvvetleri” adındaki kampanyası düşünüldüğünde, onunla epey uyumlu görünüyor.

HTC Perfume kod adıyla geliştirilen bu telefonun şimdiye kadar HTC One M10 adıyla çıkacağı söyleniyordu, ya da herkes tarafından böyle anılıyordu. Çünkü HTC bundan önceki üç yıl boyunca akıllı telefonlarını M7, M8 ve M9 adlarıyla çıkarmıştı. Ancak bir açıdan da bakıldığına artık yeni bir adlandırma sistematiğinin de zamanı gelmişti. 10 sayısı da yeni bir başlangıç için fazlasıyla güzel ve isabetli görünüyor.

HTC, 2012 yılında One serisini tanıtmış ve ilk telefonları One X, One S ve One V olarak çıkarmıştı. 2013 yılında ise amiral gemisi telefon basit şekilde HTC One olarak adlandırılmıştı. Daha sonraki telefonlar ise HTC One M8, M9 şeklinde gelmiş; HTC One olan ilk telefondan da HTC One M7 olarak bahsedilmeye başlanmıştı.

HTC One serisini tamamen bitiriyor mu, yoksa en üst sınıf akıllı telefonu için mi sade bir ad düşündü? Bu sorunun cevabını ilerleyen zamanlarda alacağız. Ancak şu an için HTC 10 adı oldukça güzel ve iddialı görünüyor.

İLGİLİ HABERLER