Teknoloji

HTC 1 Martta iki yeni akıllı telefon tanıtabilir

htc-logo-070414 (800 x 534)

HTC, 1 Martta Barselona’da “Ütopya’ya Yolculuk” adını taşıyan bir etkinlik gerçekleştireceğini bir süre önce duyurmuştu. Pek çok kişi şirketin bu etkinlikte One (M8)’in halefi M9’u tanıtacağını düşünse de, evleaks rumuzuyla ünlenen Evan Blass’in Twitter’da paylaştığı fotoğraf HTC’nin iki yeni telefonu birden görücüye çıkarabileceğini gösteriyor.

Söz konusu fotoğrafta daha önce görülmemiş HTC markalı iki akıllı telefon yer alıyor. Söz konusu cihazların tasarımları şirketin son zamanlarda piyasaya sürdüğü akıllı telefonlarla benzerlik taşıyor. Metal şasi, ön panelde tam üst ortaya yerleştirilen kamera ve alt kısımda bulunan BoomSound hoparlör, akıllara geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen Desire Eye’ı getiriyor.

Fotoğraftaki cihazlar arasındaki en önemli fark olarak ise cihazlardan birinde HTC logosunun altına yerleştirilen parmak izi tarayıcısı göze çarpıyor. Parmak izi tarayıcılı model daha önce başka sızıntılarla da gündeme gelmiş ve “Hima Ultra” kod adını taşıyan modelin sadece Çin pazarında satışa sunulabileceği belirtilmişti. Amiral gemisi olarak anılan “Hima” kod adlı cihazın ise 1920 x 1080 piksel çözünürlüğünde 5 inç ekran, 20 megapiksel arka kamera, Ultra Pixel ön kamera ve Qualcomm Snapdragon 810 işlemciyle birlikte gelmesi bekleniyor.

Evan Blass tarafından paylaşılan fotoğrafta görülen cihazların daha önceki sızıntılarda görülen tasarımlardan farklı olması dikkat çekiyor. HTC’nin daha önce yeni cihazlarını kamufle etmek adına taslak test telefonlarından faydalandığı göz önüne alınınca Blass’in paylaştığı fotoğrafların gerçek olma ihtimali biraz daha yükseliyor. Yine de, merak edilen tüm soruların cevabını almak için 1 Marta kadar beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER