Teknoloji

HP’nin ilk Chromebook’u Pavilion 14 yurt dışında satışa sunuldu

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung, Acer ve Lenovo gibi şirketlerden sonra HP’yi de Google’ın Chrome OS işletim sistemiyle çalışan bir dizüstü bilgisayar üretmiş olarak görüyoruz. HP Pavilion 14 Chromebook olarak adlandırılan bu dizüstü bilgisayar bağlı bulunduğu serinin tüm karakteristik özelliklerini yansıtıyor. 11.6 inç ve 12 inç gibi ekran büyüklüklerine sahip olan ilk Chromebook’ların aksine Pavilion 14, 14 inç’lik 1366 x 768 çözünürlüklü bir ekranla geliyor.

hp-chromebook-pavilion-14-2

HP daha büyük bir klavyenin ve daha fazla alanın kullanımı daha da iyi seviyelere çıkaracağını düşünüyor. Ayrıca bu Chromebook port bakımından da bir hayli zengin. Üç adet USB 2.0 girişi ve SD kart yuvası barındıran bilgisayarda 16 GB kapasiteli bir katı durum diski de yer alıyor. Diğer teknik özelliklere baktığımızda, 1.1 GHz Intel Celeron işlemci, 2 GB RAM ve entegre grafik işlemcinin varlığını görüyoruz. Yaklaşık 1.8 kg. ağırlığa sahip olan cihazın çıkarılabilir bataryası 4 saat 15 dakikaya kadar aralıksız çalışma fırsatı sunuyor.

Galeri: HP Pavilion 14 Chromebook
[nggallery id=1172]

Yurt dışında piyasaya sunulan HP Pavilion 14 Chromebook Acer’ın biçtiği 199 dolar, Samsung’un biçtiği 250 dolarlık fiyattan biraz daha yüksek olacak şekilde 330 dolarlık bir fiyata sahip.

İlgili >> HP, Google

İLGİLİ HABERLER