Teknoloji

HP’nin icra kurulu başkanlığına eski eBay CEO’su Meg Whitman atandı

HP’nin icra kurulu başkanlığı görevini Leo Apotheker yerine Meg Whitman’ın üstleneceğine dair dedikodular gerçeğe dönüştü. HP’den yayınlanan resmi basın açıklamasıyla eski eBay CEO’su Meg Whitman’ın HP’nin başkanlı ve CEO’luk görevine getirildiği duyuruldu.

Apotheker’in görevinden alınacağı haberi iki gün önce ortaya çıkmış ve bunun sonucunda HP’nin hisse senetleri yaklaşık yüzde 8 oranında değer artışı göstermişti. Apotheker geçtiğimiz yılın kasım ayında, adı skandala karışan ve bu nedenle istifa etmek zorunda kalan Mark Hurd yerine göreve başlamıştı.

11 aylık görev süresi boyunca Apotheker önemli strateji değişikliklerine imza atmaya çalıştı, ancak bunları yönetim kuruluna ve yatırımcılara anlatmakta pek başarılı olamadı. Autonomy’nin 10.3 milyar dolara satın alınması çok riskli olarak değerlendirilirken PC bölümünün ayrıştırılması için zamanlamanın erken olduğu düşünüldü. webOS mobil platformuna dair planların da bu platform üzerinde çalışan ilk ürünlerin tanıtılmasından sadece birkaç ay sonra durdurulması da olumsuz bir durum olarak yorumlandı.

İlgili – Engadget

İLGİLİ HABERLER